РАХУНКОВА ПАЛАТА

30.08.2013

360 млн. доларiв

у другому кварталі поточного року, що приблизно на 40%, або на 100 млн. дол., більше, ніж за аналогічний період минулого року витратили в Польщі на товари та послуги громадяни України, які перетинають наземні пункти пропуску польсько–українського кордону.

1,89 млн. гривень

на технічне обслуговування свого автопарку витрачає «Укренерго». Як зазначається, замовлено обслуговування 42 автомобілів «Ауді А–6», «Фольксваген», «Шкода», «Тойота» та інших. Рік випуску автівок та вартість робіт по кожному з них у конкурсній документації не вказані.

12,2 млн. гривень

коштуватиме реконструкція приміщення під житло працівникам «Беркута» у Броварах. «Тендер виграло ТОВ «СТС–Генпідряд», директор Василь Запорожець. Його конкурент на торгах ТОВ «Аква Балі» запропонувало тільки на 100 тис. грн. більше. Обидві фірми зареєстровані за однаковою адресою», — йдеться в повідомленні Центру політичних студій та аналітики.

100 тис. гривень

зарплатного фонду привласнила бухгалтер виправної колонії в Запорізькій області. У ході досудового розслідування доведено, що спеціаліст–бухгалтер протягом двох років вносила неправдиві відомості у фінансові документи. Жінка не нараховувала у повному обсязі зарплатню працівникам колонії, а нестачу переводила на власний картковий рахунок.

24 тис. прочан

з різних країн світу, за даними Міжнародного благодійного фонду імені рабі Нахмана, з’їдуться на цьогорічну зустрiч іудейського Нового року до Умані. На святкування 5774 єврейського Нового року Рош–га–Шана цієї осені до Умані приїдуть на декілька тисяч людей більше, ніж торік.


2 тис.
кiлометрiв

уже подолали учасники мотопробігу «Україна — це Європа». Сьогодні байкери планують прибути до Вільнюса, де зустрінуться з представниками литовського сейму і засвідчать бажання українців інтегруватися в Європу. Нагадаємо, 24 серпня, в День Незалежності, лідер партії «УДАР» Віталій Кличко у Києві дав старт мотопробігу «Україна — це Європа».

200 спортсменів

віком від 17 до 70 років з 8 країн світу взяли участь у міжнародних змаганнях iз триатлону в центрі Києва. Спортсмени здійснили заплив Дніпром (750 м), велопробіг від Гаванського мосту до району Оболонь (20 км) та біг вулицею Сагайдачного у бік Контрактової площі. Українцi показали гідні результати, посівши перші місця за всіма категоріями.

73% мешканців

столиці України підтримують підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, і лише 12% хочуть до Митного союзу. Про це свідчать передані УНІАН результати опитування, проведеного громадською ініціативою «Євронаступ» спільно з Центром зовнішньополітичних досліджень ОПАД.

7 автомобілів

протягом одного дня викрали двоє підлітків у Харкові просто від нудьги. Міліція затримала хлопців (16 і 17 років) під час спроби проїхатися на сьомій викраденій машині. Міліціонери з’ясували, що юнаки шукали незвичайних пригод.

6–річний хлопчик

був нагороджений за хоробрість начальником управління МВС України в м. Севастополі Валерієм Радченком. Маленький Михась отримав нагороду за те, що на севастопольському пляжі «Омега» врятував 4–річного хлопчика, що впав у воду з пірса.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>