Допоможи Президенту — подаруй йому ручку!

29.08.2013
Допоможи Президенту — подаруй йому ручку!

Логотип акції.

У Києві стартувала акція «Підпису — ЄС!» на підтримку підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом. Організатори кажуть, що такою ініціативою вони символічно уповноважують Президента Януковича підписати документ.

Усі, хто хоче взяти участь в акції, зможе до середини жовтня обміняти власну ручку на зірочку–наліпку з текстом: «Я уповноважую Президента підписати угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Підпису — ЄС!».

Журналістка, громадський активіст і організатор Наталя Соколенко в коментарі «УМ» розповіла: «Акцією «Підпису — ЄС!» ми хочемо залучити громадськість до публічної підтримки підписання асоціації з Євросоюзом. Соціологічні дослідження показують, що більшість громадян підтримують угоду з ЄС, проте не можуть публічно про це заявити. Ми хочемо, щоб люди активніше почали про це говорити і своїми ручками нагадали Президенту про необхідність підписання даного документа»

Як розповідають організатори, якщо вам не вдасться обміняти ручку, ви можете зайти на сайт www.pidpys.eu і пояснити у власному відеозверненні, чому ваша ручка за Україну в Європейському Союзі.

Серед тих, хто приєднався до акції в перших рядах, — журналіст Сергій Лещенко, громадський активіст Єгор Соболєв, екс–керівник секретаріату Президента Ющенка Олег Рибачук, науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко.

Куди підуть зібрані самописи? Кажуть, що з цих ручок створять «інсталяцію» і передадуть її Вікторові Януковичу напередодні доленосного саміту.