НОВИНИ ПЛЮС

29.08.2013

Річковий трамвай уже вiдчалив

Згідно з повідомленням столичного комунального підприємства «Плесо», біля метро «Поштова площа», вже завершилася реконструкція частини причальної набережної. У зв’язку з цим 28 серпня на річковому причалі № 8 у 16:30 було відкрито перший рейс річкового трамвая.

Як повідомили в прес–службі КМДА, річковий трамвай вирушив за таким маршрутом: Поштова площа — Русанівська набережна. Пасажирів планують перевозити на річковому трамваї ввечері — о 16:30 і о 18:50 — зі станції метро «Поштова площа». З Русанівської набережної перевезення здійснюватимуть о 17:40 та о 19:50.

В яму просто з пасажирами

У Херсоні вчора тролейбус із пасажирами провалився в яму, що утворилася на дорожньому покритті. Як повідомили у прес–службі мерії Херсона, вранці на вул. Лавреньова, в районі будинку №5, стався провал дорожнього покриття, в який під час руху потрапив колесом тролейбус, що прямував за маршрутом №9. Виїхати самостійно з ями водій тролейбуса не зміг.

Тролейбус вдалося витягнути на вільну ділянку дороги без поломок, проте зона провалу, що все розширювалася, ускладнила рух транспорту, виникли затори. До того ж існувала загроза для автомобілів, тому було прийнято рішення перекрити рух транспорту на цiй дiлянцi.

У повідомленні мерії зазначається, що під час події ніхто не постраждав. Також у прес–службі повідомили, що в місці утворення провалу недавно були проведені роботи з заміни ділянки вуличної водопровідної магістралі, після чого було відновлено асфальтобетонне покриття дороги.

650 авто за українців

Партія автомобілів, які вимагають лівійці як викуп захоплених близько місяця тому українських моряків, прибуде в Лівію днями. Про це кореспондентові «Укрінформу» повідомило джерело в адміністрації Іллічівського морського порту.

Нагадаємо, наприкінці липня судно «Фаїна», через яке українських моряків взяли в заручники в лівійському порту Бенгазі, було арештовано в Іллічівському порту. 650 автомобілів КІА і «Хюндай», через якi розгорівся скандал, також були арештовані. У міліції тоді повідомили, що, враховуючи резонанс, безпосереднім розслідуванням займається Генеральна прокуратура.

За інформацією ЗМІ, лівійців, які придбали автомобілі, обдурили шахраї. Посередники–йорданці придбали 650 авто КІА і «Хюндай» у Гонконгу і продали їх українській фірмі. Але водночас цi ж авто вони продали і лівійцям. Лівійці зробили стовідсоткову передоплату. Однак товар замість Бенгазі прийшов в Іллічівськ. Після цього обдурені лівійці вирішили у відповідь захопити перше українське судно, яке трапилося їм на шляху, і вимагати повернення або грошей, або автомобілів.

Сто років петлі Нестерова

Нацбанк готує до випуску чергову пам’ятну монету, номіналом 5 гривень і тиражем 30 тисяч штук, присвячену 100–річчю «мертвої петлі», або «петлi Нестерова». Свiдком першого виконання цiєї фiгури вищого пiлотажу, як вiдомо, був Київ.

На аверсі монети розміщено: угорі напис півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, ліворуч — малий Державний Герб України, в центрі — на тлі декоративного планшета з планом польоту — портрет Петра Нестерова, праворуч від якого позначення року карбування монети — 2013.

На реверсі монети відображено стилізовану композицію виконання Нестеровим на літаку «Ньюпор» знаменитої «мертвої петлі», унизу — глядачів, зображення яких узято з київських листівок 1913 року.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>