НОВИНИ ПЛЮС

22.08.2013

Туристи, додому!

Близько 127 тисяч місць у потягах власного формування запропонувала Придніпровська залізниця пасажирам у кримському напрямку на 20—26 серпня. Прикметно, що станом на 20 серпня до Криму реалізовано половину з них (49%), а у зворотному напрямку квиткiв продано 84%. У вільному продажу ще залишається понад 42,5 тисячі місць.

«Наразі можна побачити таку тенденцію, що квитків iз Криму менше, аніж туди. Це зрозуміло, тому що вже кінець літа, і сім’ї, які їдуть на відпочинок iз дітьми, мають встигнути повернутись до першого вересня», — кажуть «УМ» у прес–службі залізниці.

П’ять років за хабар

Директора Київського палацу дітей та юнацтва засуджено за хабар до п’яти років ув’язнення і звільнено з посади. Про це у середу повідомила прес–служба прокуратури Подільського району Києва. Подільський райсуд столиці засудив чиновника, якого було викрито під час одержання хабара у сумі майже 40 тисяч гривень за надання в оренду приміщення закладу культури.

У ході досудового розслідування посадовець повністю зізнався у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК (одержання хабара) i погодився на укладання угоди про визнання винуватості.

Суд затвердив угоду, визнав посадовця винним за статтею обвинувачення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17 тисяч гривень. Крім того, суд позбавив засудженого права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом року.

Загинули нелегально

Біля міста Кіровське Шахтарського району Донецької області у виробці ліквідованого вуглевидобувного підприємства ТОВ «Алмаз» рятувальники Міненерговугілля на горизонті 80 м знайшли тіла двох загиблих, 1978 і 1989 років народження, які несанкціоновано видобували вугілля. Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, тіла пiдняли на поверхню. Попередня причина смерті — отруєння рудничним газом. Згодом українські рятувальники знайшли тіло ще одного шахтаря у несанкціонованій вугільній копанці в районі Глухівського лісу в місті Торез.

11–те місце у світі за обсягами «полунички»

Аналітики компанії MetaCert проаналізували сайти з контентом для дорослих у різних країнах i зробили порівняльну таблицю та інфографіку. Обрахунок здійснювався за кількістю сторінок iз порнографічним змістом. Лідером виявилися США, де хоститься 428 млн. порносторінок або 60% загальносвітового обсягу. Дві третини американських порноресурсів розташовані в Каліфорнії. На другому місці — з 26% (186 млн. сторінок) — Нідерланди.

Україна в рейтингу перебуває на 11–му місці з 1,1 млн. сторінок та 11 тисячами сайтів. Дані отримали пошуковi боти MetaCert за період iз грудня 2011–го по серпень 2013 року. Ініціатори дослідження вважають, що отримані відомості також можна буде використати для поліпшення кібербезпеки на планшетах і смартфонах.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>