КонтрУДАР

14.08.2013
КонтрУДАР

Поле битви Березняки. (зi сторiнки «Фейсбук».)

«SOS! SOS! SOS! Бандити захоплюють наш сквер на Серафимовича. Хто вони? Монголо–татари? Фашисти? Ні. Це «наші» нардепи від партії «Удар». Вони переступили через довіру людей, через совість, через закон. Далі вони йтимуть по трупах. Нам погрожують, залякують судами, підкладають ­вибухівки. Ми один на один з бандитами–бєспрєдєльщиками. Відкриваємо нашу лінію фронту. Якщо вони зруйнували довіру до партії «Удар» — зруйнуємо їхні паркани, встановлені незаконно на нашій території. Приходьте з кувалдами! Розпочинаймо пряму дію проти окупантів», — таке гаряче гасло лунало вчора від активістів, що захищають сквер на Березняках (вулиця Серафимовича).

І гарячкувати причина була. На місцевих жителів, що виступають проти забудови скверу, напали дві сотні молодиків! Як пишуть на офіційній сторінці в соцмережах активісти, близько 200 молодих людей спортивної статури, завезених забудовником ТОВ «Тельбин ІВА», знищили наметовий протестний табір, який розмiщувався у сквері. До людей застосували грубу фізичну силу i вигнали із зеленої зони.

Березняківці, пише «Українська правда», обурені діями компанії, яка за 11 років господарювання повністю занедбала сквер, а тепер планує  побудувати торговельний комплекс без урахування громадської думки, 13 липня знесли ворота до скверу і встановили наметове містечко, чергування в якому велося цілодобово. Як відомо, вже місяць березняківці проводять безстрокову акцію протесту проти забудови «зеленої зони», яка є природним бар’єром, що відокремлює мікрорайон від проспекту Возз’єднання, одного з найбільш завантажених авто­шляхів Києва.

Як розповів «УМ» один з активістів, координатор громадянської кампанії «Форум порятунку Києва» Віталій Черняхівський, ця справа вже давно тягнеться, але обертів набрала лише зараз. «Особливо було приємно, коли ми вперше прогнали забудовників iз території скверу, — каже чоловік. — Тоді ми пробралися на будівельний майданчик, і робітники повтікали. Але сам сквер уже серйозно пошкоджений. Забудовники дуже хитро вирішили діяти і потроху вирубували, витоптували сквер, щоб потім заявити, буцімто це вже ніяка не зелена зона. Тому ми згодом провели акцію протесту під стінами прокуратури Дніпровського району з вимогою покарати винних у цьому злочині. Для цього ми принесли спиляні стовбури дерев зі скверу».

За інформацією активістів, ділянка за адресою вул. Серафимовича, 6а була відведена у грудні 2002 року для будівництва торговельного комплексу. Договір про оренду було підписано у липні 2003 року гендиректором ТОВ «Тельбин ІВА» Валерієм Іщенком, який наразі є народним депутатом від «Удару». В партії підтвердили причетність Іщенка, але запевняють, що в цій ситуації підтримують мешканців Березняків. Тому «УДАР» разом iз ними був на вищезгаданому пікетуваннi прокуратури Дніпровського району м.Києва.

Як зазначив заступник голови фракції «УДАР» у Київраді Андрій Странніков, який брав участь в акції (і якого теж звинувачують у причетності до забудовників), березняківці вимагають прискорити перевірку законності забудови у сквері по вул. Серафимовича та внести подання про скасування дозвільної документації на будівництво.

«Протягом місяця мешканці Березняків тримають оборону на вулиці Серафимовича, 6а, не дозволяючи забудовникам знищити улюблене місце відпочинку — зелений сквер. Сьогодні «УДАР» спільно з мешканцями вимагав від прокуратури прискорити підготовку остаточних висновків щодо законності землевідведення і надання дозволів на будівництво на цій території», — розповів Странніков. 

Коли верстався номер, стало відомо, що охоронці та молодики покинули територію будівельного майданчика, але люди не розслабляються і чекають на нові атаки з боку забудовника.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>