Кривавий полiгон

13.08.2013

Трагедія сталася у приміському селищі Полігон, у приватному будинку на околиці, розташованому неподалік залізниці. Від рук убивці (чи вбивць) загинули на місці 57–річний глава сім’ї, його 55–річна дружина, а також 28–річна дочка.

Першою знайшла тіла вбитих свекруха зарізаної молодої жінки. Рано–вранці вона відчинила замкнені двері будинку своїм ключем і побачила жахливу картину: в калюжах крові лежали всі п’ятеро членів родини Симакових. Причому всі вони були одягнені лише в білизну, тобто бандити напали на людей раптово, коли ті спали. У шоковому стані мимовільний свідок трагедії збиралася вже бігти із закривавленого дому, але почула дитячий плач і стогін. Опанувавши себе, жінка викликала «швидку допомогу» та міліцію. Медики доставили в дитячу обласну лікарню восьмирічного онука, а 47–річну сестру Симакової–старшої — в реанімаційне відділення районної лікарні Жовтневого району. Медики кажуть, що на тілах постраждалих — множинні глибокі колото–різані рани. Фахівці розцінюють стан жінки і дитини як дуже важкий і поки що відмовляються давати подальші прогнози. Біля палат обох потерпілих цілодобово чергують співробітники міліції.

«Найімовірніше йдеться про навмисне вбивство, — розповідає начальник відділу зв’язків iз громадськістю Миколаївського УМВС Ольга Передеренко. — Вбивці не тільки змогли потрапити в будинок непоміченими, а й досить «вдало» вибрали час. Поки вони вбивали людей та орудували в будинку, за двадцять метрів від садиби промчали відразу два товарнi потяги. Цей шум заглушив крики жертв, саме з цієї причини ніхто з сусідів не прокинувся в ту ніч».

Відомо, що родина Симакових жила досить скромно. Обстановка в їхньому будинку небагата і навряд чи привернула б до себе увагу серйозних бандитів. Так, загиблий глава сімейства працював водієм на своєму авто в приватній фірмі, його дружина — в управлінні соцзахисту як доглядальниця за літніми людьми. 28–річна дочка працювала кухарем в одному з міських кафе, а її чоловік уже досить тривалий час перебуває в Прибалтиці на заробітках. 

Сусіди розповіли, що трагедія, яка сталася у родині Симакових, — не перша, і що нічні гості частенько приходили в цей будинок.

«Ця родина приїхала в наше селище більше десяти років тому, — розповідає житель селища Полігон Микола М. — Від людей вони завжди трималися осторонь, ні з ким особливо не дружили. Кілька років тому молодший син господаря будинку повісився на горищі, але причини цього страшного вчинку так і залишилися для нас таємницею. Знаємо тільки, що всі вони відвідували релігійну секту (Церква християн Нового Заповіту). І, начебто, свого часу ця громада допомогла їм грошима на купівлю будинку».

Між собою односельці пліткують, що виконавцем такого звірячого вбивства цілком міг стати який–небудь релігійний фанатик. На даний момент слідчі відпрацьовують кілька версій страшної події: вбивство через сварку з невідомими, бандитський напад iз метою пограбування, а також конфлікт, що виник на релігійному ґрунті.

На місці резонансного злочину вже побувало керівництво обласної міліції на чолі з Юрієм Седнєвим — головним міліціонером Миколаївщини, який був призначений на цю посаду після «врадіївського бунту». Крім того, справа про потрійне вбивство на Миколаївщині перебуває на особистому контролі у глави МВС Віталія Захарченка. Він уже видав розпорядження про створення робочої групи з фахівців карного розшуку Головного слідчого управління на чолі із заступником міністра Віктором Ратушняком. Розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу «Умисне вбивство».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>