Відповідатимуть за «мокруху»

07.08.2013
Відповідатимуть за «мокруху»

Результати численних експертиз дозволили юристам перекваліфікувати справу про зґвалтування Ірини Крашкової двома співробітниками Врадіївського РВВС на більш важку статтю.

«Було зібрано достатню доказову базу для того, щоб звинуватити екс–міліціонерів у замаху на умисне вбивство, вчиненому з особливою жорстокістю за попередньою змовою групою осіб, — заявив заступник прокурора Миколаївської області Дмитро Єфименко. — Всім трьом підозрюваним уже вручили повідомлення про те, що їх справу перекваліфіковано з частини 1 статті 121 КК України на частину 2 статті 15 пп. 4, 6, 9, 12 ч. 2 ст. 115 КК України. Крім того, підозрюваному водієві таксі Сергію Рябіненку інкримінують скоєння розбійного нападу. А ось офіцерам Врадіївського РВВС Євгену Дрижаку і Дмитру Поліщуку доведеться відповідати ще й за скоєння низки службових злочинів».

Народний бунт, що стрясав Врадіївку весь липень, змусив керівництво Міністерства внутрішніх справ провести переатестацію всіх співробітників міліції в Україні. Всього ж після «врадіївської справи» на Миколаївщині було звільнено з «органів» 13 міліціонерів і ще двадцять притягнуто до відповідальності.

«Звільнили тих, хто «плавав» у нормативній базі, не зміг здати психологічні тести, а також мав негативні характеристики», — розповіла про результати атестації прес–секретар УМВС у Миколаївськiй області Ольга Передеренко.

Але в деяких міліціонерів нерви здали ще до початку атестації: багато було таких, хто захотiв написати заяву на звільнення за власним бажанням і пошукати спокійнiше мiсце роботи.

Також 6 серпня стало відомо, що Миколаївське УМВС очолив полковник Юрій Седнєв. Раніше він очолював такий самий підрозділ у Донецьку. Цікаво, що миколаївські опозиціонери після звільнення з цієї посади генерал–майора міліції Валентина Парсенюка неодноразово заявляли про те, що новим начальником УМВС в області неодмінно має бути «людина не з Миколаєва». Наскільки стане в пригоді досвід донеччанина на миколаївській землі — ми дізнаємося вже найближчим часом.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

 

Врадіївка знову в центрі уваги. За повідомленням УМВС Миколаївської області, під час побутової сварки чоловік ледь не застрелив свого сина, який працює дільничним інспектором міліції одного з міськвідділів міліції, а мешкає у Врадіївському районі разом iз батьками.

Увечері він пішов відпочивати до будинку, але через кілька годин почув, що його батько свариться з матір’ю. Дільничний почав заспокоювати свого батька. Під час сварки батько вистрелив своєму синовi в живiт iз мисливської рушниці. Чоловіка затримали, зброю вилучили.

Слідче відділення Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївській області розпочало кримінальне провадження за ст. 115 ч. 1 (умисне вбивство), ст. 15 ч. 2 КК України (замах на вбивство). Наразi стан потерпілого стабільний.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>