Таки їдуть до нас

07.08.2013
Таки їдуть до нас

ООН представила що­річний звіт щодо мандрівників у 2012 році. Україна представлена в ньому на 12–му місці, з 23 мільйонами відвідувачів за рік. Це більше на 1,5 мільйона, ніж попереднього року. Не в останню чергу цю цифру було здобуто за рахунок Євро–2012.

Як передає Бi–Бi–Сi, Україні, на жаль, високе місце не гарантує високих прибутків. За показником середніх витрат одного мандрівника, Україна посідає останнє місце у першій двадцятці. В Україні відпочинок обходиться дешевше, і туристи витрачають у середньому по 208 доларів. Наступною за Україною йде Росія, де туристи витрачають удвічі більше — близько 436 доларів на особу.

Загалом відвідувачі залишили в Україні в 2012 році 4,8 млрд. доларів, що дорівнює 2,2% ВВП, а також є найменшим показником серед країн–учасниць дослідження. Особливо в порівнянні зi США, які заробили 126 млрд. доларів. Трохи більше за Україну заробили в Саудівській Аравії, Польщі та Росії.

Згідно з даними дослідження, найбільше людей у 2012 році відвідали Францію — 83 млн. осiб. При цьому населення самої країни становить 66 мільйонів. До десятки лідерів також потрапили США, Китай, Іспанія, Туреччина, Німеччина, Велика Британія, Малайзія та Росія.

Але не всі погоджуються з наведеними вище цифрами. «За 2012 рік, згідно з даними Державної прикордонної служби, перетнули кордон з Україною 25 660 953 іноземці, — каже «УМ» прес–секретар Асоціації лідерів турбізнесу України Юлія Олійник. — Але це не туристи! Це мешканці прикордонних сіл, які постійно перетинають кордон туди–сюди. Це також дипломати та бізнесмени. Це просто люди, які приїхали з особистою чи релігійною метою. Це студенти, які приїхали на навчання. Це учасники спортивних та культурних обмінів тощо. За нашими оцінками, реальних туристів за 2012 рік в Україні було близько півтора мільйона».

Нагадаємо, що Європейські експерти у сфері туризму, опитані Virtual Tourist, склали рейтинг привабливості міст Європи «Десять кращих міст Європи для відвідин уже зараз». Перше місце у ньому зайняв Львів.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Їдемо в Панаму! Через два тижні — 16 серпня — ця країна стане ще однією державою, яка дозволила українцями відвідувати її без віз. Про це повідомляє прес–служба Міністерства закордонних справ.

У цей день набуде чинності угода про скасування в’їзних документів. Без візи в Панамі можна буде пробути до 90 днів упродовж 180 днів iз дати першого в’їзду. Стосуватиметься це туристів і всіх, хто їде в Панаму відпочивати, а не заробляти гроші.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>