Смажені цуценята

23.07.2013

Безпритульним «гавкунам» в Івано–Франківську, напевне, живеться не краще й не гірше, ніж будь–де в Україні. Для них у приміському селі Павлівка навіть обладнали притулок, де можуть квартируватися близько сотні чотирилапих. Проте умови утримання там мало чим відрізняються від «бродячих буднів», позаяк у міському бюджеті хронічно бракує коштів не лише на утримання собачого «готелю», а й усього комунального господарства обласного центру.

Надію на покращення життя бездомних тварин подарувала місцева благодійна організація «Дім Сірка». Вона виграла від Nestlе — однієї з найбільших у світі компаній з продажу розчинної кави — грант «Ідея–Х» на суму 100 тисяч гривень для будівництва притулку для бродячих братів наших менших в Івано–Франківську, та місцева влада ніяк не може визначитися із земельною ділянкою для реалізації проекту.

Тим часом у деяких озлоблених безконтрольним розмноженням собак іванофранківців усе частіше «падає планка». Гучного резонансу в місті набув інцидент, що днями трапився біля облаштованого смітника по вулиці Кисилевської. Після «залпу» погроз хтось таки підпалив будку з бездомними цуценятами, змайстровану жалісливим мешканцем сусіднього будинку. Поки за викликом сюди прибув наряд пожежників, у вогні живцем згоріло кілька собачат.

Як стверджують місцеві жителі, розгнівана тутешня мешканка напередодні нахвалялася до тла спалити псячу будку. На вимогу захисників тварин правоохоронці вже розпочали пошук винуватця звірств по вулиці Кисилевської.