Про комунiзм за плiнтусом

Про комунiзм за плiнтусом

Автори альманаху «1921» — суцільні юнаки, майже підлітки, але Аркадія Гайдара тут нема. Тут узагалі відсутній будь–який аналіз Громадянської війни, яка щойно закінчилася, і тому загальний настрій оповідань — розгубленість, сумнів, страх. Не дивно, що все це було чуже для новонародженого стилю барабанної риторики, і тому альманах «Серапіонові брати» — письменницького об’єднання 1920–х років, до якого входили Зощенко і Каверін, Шкловський і Федін, — чудовий зразок ранньої радянської літератури.

«Такий, як вiн, буває раз на все життя...»

«Такий, як вiн, буває раз на все життя...»

27 міст України, сотнi тисяч глядачiв, десятки улюблених пісень, найнеочікуваніші флеш–моби і сюрпризи від шанувальників та неймовірна віддача музикантів у кожному місті, незважаючи на щільний графік, — це все тур «Океану Ельзи» на підтримку нового альбому «Земля». Святослав Вакарчук зі своєю командою протягом півтора місця провели найбільший тур за всю історію України. Жодним iншим музикантам ще не вдавалося збирати настільки заповнені стадіони в Україні на підтримку нового альбому.

Чверть Іллєнкової хати

Чверть Іллєнкової хати

Перші результати епічного полотна «Толока» днями були представлені в Києві. Режисер Михайло Іллєнко показав трихвилинний тiзер фільму, розповів подробиці зйомок та поділився першими успіхами: перша масштабна екранізація твору Тараса Шевченка з успіхом була презентована в національному українському павільйоні на кіноринку в Каннi–2013.

Всі статті рубрики