Її забрав вітер

03.07.2013

У той нещасливий день уся сім’я у повному складі вирушила на морське узбереж­жя, а молодята й батьки нареченої не передчували біду. В чистому небі над блакитною гладдю води красиво лiтав яскравий парашут, який видався 20–річній Марині особливо романтичним. Дівчина попросила батьків прокататися разом на моторному катері, сама ж вирішила випробувати всі принади такого екстремального виду спорту, як парасейлінг.

На наречену одягли спеціальний костюм, прикріпили тросом до яхти, і вона злетіла в небо. До того моменту судно вже встигло на 800 метрів відійти від берега. Проте буквально через п’ять хвилин погода блискавично перемінилася: раптово налетів ураганний вітер, підхопив парашут із нареченою й погнав далі в море. «Через шторм різко натягнувся трос, яким дівчина була прикріплена до «моторки», судно «встало дибки» і ледь не перекинувся, — розповів начальник Генічеського райвідділу Держслужби з надзвичайних ситуацій, підполковник Павло Сірий. — Батько нареченої спробував самостійно змотати трос, але не зміг».

Далі яхта різко нахилилася, i потужним поривом вітру чоловіка просто викинуло за борт. Від неминучої смерті його вберіг рятувальний жилет. У цей час господар моторного човна прийняв рішення, яке важко пояснити з точки здорового глузду — відрізати трос. Пізніше власник небезпечного атракціону пояснив це тим, що, мовляв, рятував життя людей на судні.

У підсумку парашут iз нареченою спершу різко злетів угору, а потім його перевернуло і вдарило об морські хвилі. Після цього він знову піднявся у небо і на шаленій швидкості помчав у бік Утлюкського лиману. Майже чотири години родичі безрезультатно гналися на яхті за парашутом, який віднесло просто у відкрите море. Дівчина пролетіла майже сорок кілометрів, кілька разів падаючи головою вниз через сильні пориви вітру. Через шокуючу картину здали нерви і у новоспеченого чоловіка, який забився в судомному нападі. Батьки нареченої ледь змогли привести його до тями.

А повітряний потік заніс парашут в акваторію села Кирилівка (Запорізька область). Коли родичі підбігли до Марини, вона ще дихала. До місця трагедії негайно викликали карету швидкої допомоги. Медикам iз реанімаційної бригади вдалося запустити серце, проте Марина прожила лише двадцять хвилин і померла на руках у батька і чоловіка від зупинки дихання. Попередня причина смерті — перелом шийних хребців.

Як розповіли «УМ» у прес–службі управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Херсонській області, попередньо з’ясувалося, що на парашуті, який експлуатувався на човні, були розстебнуті два карабіни кріплення. На даний час правоохоронці Якимівського району Запорізької області відкрили кримінальне провадження за статтею 291 Кримінального кодексу — порушення чинних на транспорті правил.

«Ця сім’я приїхала відпочивати в санаторій на Азовському морі з Кіровограда, — розповіли в прес–службі управління МВС у Херсонській області. — 40–річний чоловік, який катав їх на прогулянковому катері, виявився мешканцем Генічеська. На початку літа він отримав ліцензію, яка дозволяла йому пасажирські перевезення на його водному транспортному засобі. Зараз міліція встановлює, чи мав він право надавати платні послуги з парасейлінгом. Також буде проведено експертизу на предмет того, чи відповідали його дії правилам безпеки».

Трагічна загибель молодої жінки стане підставою для проведення масових перевірок ліцензій та дотримання правил безпеки у підприємців, які надають платні послуги на водних атракціонах. Адже на даний час цей процес носить майже стихійний характер: приватні підприємці працюють хаотично, їхні клієнти від нещасних випадків не застраховані, а контроль безпеки залишається досить умовним поняттям.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>