Мандатом — по лiбiдо

21.06.2013

В Україні, за даними правоохоронних органів, зберігаються несприятливі тенденції зростання злочинів сексуального характеру відносно неповнолітніх. Ситуацію має вирішити законопроект, який зареєстрував народний депутат від фракції «Батьківщина», заступник голови комітету з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією Геннадій Москаль.

«Світ давно вже вигадав ліки від цього, — каже «УМ» народний депутат. — Якщо людина має відхилення, її лікують. Просто покарання не вирішує проблеми. Як показує практика, педофіли після відсидки знову скоюють злочини. А після лікування така людина вже може вести цілком нормальне життя, одружитись та завести дітей».

Згідно з проектом закону, засуджені за зґвалтування, вчинене групою осіб, або зґвалтування неповнолітніх каратимуться позбавленням волі на термін від 10 до 12 років із застосуванням хімічної кастрації строком до трьох років. За зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки, а також зґвалтування малолітніх каратимуть позбавленням волі на строк від 12 до 15 років із застосуванням хімічної кастрації строком до трьох років.

Крім того, такий спосіб покарання може бути застосований за повторне або групове задоволення сексуального потягу неприродним шляхом, а також якщо воно вчинене щодо малолітніх осіб. «У нас дуже багато людей, що страждають на сексуальні розлади, — каже пан Москаль. — І поки всі країни з цим успішно справляються, Україна ніби в кам’яному віці лишається».

Також депутат пропонує застосовувати хімічну кастрацію щодо близьких родичів чи опікунів, які вступали у статеві відносини з неповнолітніми або займалися їхнім розбещенням.

У пояснювальній записці зазначається, що медикаментозна профілактика статевих злочинів застосовується у багатьох штатах США, в Канаді, Ізраїлі та низцi європейських держав (Великобританія, Франція, Німеччина, Данія, Швеція, Польща, Норвегія, Естонія).

У лютому 2012 року закон, яким передбачена хімічна кастрація педофілів, був прийнятий і в Росії. А Південна Корея стала першою азіатською країною, яка схвалила медикаментозну профілактику статевих злочинів, прийнявши в липні 2011 року закон про хімічну кастрацію.

Ухвалення цього законопроекту сприятиме зменшенню надзвичайно небезпечних суспільних явищ, таких як педофілія, насильство в сім’ї, що, у свою чергу, призведе до зняття соціальної напруги у суспільстві, впевнений автор.

 

ДОВІДКА «УМ»

Хімічна кастрація — це процедура, яка полягає у примусовому застосуванні до особи, яка вчинила злочин на сексуальній основі проти малолітніх або неповнолітніх, медичних препаратів iз метою пригнічення її лібідо, йдеться у законопроекті.

Хімічна кастрація може бути застосована за рішенням суду тільки до особи, щодо якої є висновок судово–психіатричної експертизи про наявність у неї розладу сексуальної поведінки (педофілії як статевого збочення).

Хімічна кастрація призначається на строк до трьох років і надається у лікувально–профілактичних закладах центрального органу виконавчої влади з питань виконання покарань у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>