За вождя — три роки

За вождя — три роки

Добігла кінця скандальна справа так званих руйнівників київського Леніна на Бессарабській площі, яка тривала майже чотири роки. Нагадаємо, пам’ятник фундатору тоталітарного режиму націоналісти пошкодили ще 30 червня 2009 року.

Земле–«вiдведення»

Земле–«вiдведення»

Три пістолети, дев’ять великих сокир, дві кирки, кілька каністр iз бензином та ножі — такий «улов» вчора зібрали опозиційні народні депутати після бійні під Первомайськом між бандитами і робiтниками агрофірми БЮТівця Аркадія Корнацького. Як розповів нардеп Ігор Бриченко, арсенал зброї знайшли в автомобілі одного з нападників, якого зуміли затримати й знешкодити самі робітники. Зброю вилучили й передали міліції, а затриманий перебуває у Первомайському слідчому ізоляторі.

Той, що дроти рве

Той, що дроти рве

У ніч iз 18 на 19 червня у трьох областях західної України пройшли грози зі шквалами. Наслідком негоди стало знеструмлення 86 населених пунктів у Львівській, Тернопільській (33), Івано–Франківській (17) та Закарпатській (5) областях. За повідомленнями «Львівобленерго», на вчорашній ранок знеструмленими були 26 ліній електропередач повністю і три — частково. Найбільше населених пунктів постраждали у Сколівському, Стрийському, Старосамбірському, Самбірському, Турківському, Дрогобицькому, Мостиському та Радехівському районах.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Швидкий» хабар

«Швидкий» хабар

Парламентарії внесли зміни до закону про екстрену медичну допомогу. Тепер системі екстреної допомоги для розвитку i покращення матерiально–технiчної бази дозволяється залучати кошти підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та господарювання, а також добровільні пожертвування фізичних та юридичних осіб, благодійних організацій та об’єднань громадян, інші джерела, не заборонені законодавством. Відповідно до внесених змін, фінансове забезпечення системи екстреної медичної допомоги за рахунок бюджетних коштів здійснюється відповідно до бюджетного законодавства.

Гарячий танець

Гарячий танець

Двадцять двоє українських дітей віком від 11 до 13 років потрапили в лікарню болгарського міста Бургас з опіками. Танцюристи з України, які представляють колектив «Ювента», брали участь у Міжнародному фольклорному фестивалі у Несебрі «Сонце, радість і краса». Оскільки діти виступали босоніж, танці на розпеченій просто неба до 60 градусів сцені далися взнаки — одразу після виступу вони почали скаржитися на біль. Зрештою в танцюристів з України діагностували опіки другого ступеня на поверхні стоп.

Львів зазвучить

Львів зазвучить

У місті Лева таки вміють креативно святкувати і розважатися. 21 червня тут відзначатимуть День музики. В місті безкоштовно виступатимуть понад 40 музикантів та музичних колективів. «Ідея такого свята зародилася у Франції. Саме там уперше і відбувся День музики, — розповідає «УМ» Ірина Магдиш, заступник начальника управління культури Львівської міськради. — Далі свято поширилося по всій Європі: нині його відзначають у понад 500 містах, тож Львів долучається до загальноєвропейської музичної традиції. В День музики увесь Львів звучатиме».

Скелет із перепусткою

Скелет із перепусткою

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У лісі поблизу курортного Яремче місцеві дітлахи збирали гриби й наштовхнулися на туристичний намет, біля якого не було видно жодного сліду життєдіяльності. Коли підлітки зазирнули всередину, то вжахнулися — там лежав людський скелет. Юні яремчанці побігли до розташованої неподалік нафтоперекачувальної станції й повідомили про страшну знахідку чергового оператора, котрий зателефонував до міськвідділу міліції.

Не розминулися два «німці»

Не розминулися два «німці»

Дорожньо–транспортна пригода сталася на перехресті проспекту Леніна та вулиці Миру. Водій мiкроавтобуса «Фольксваген», який здійснював перевезення пасажирів за маршрутом № 80, рухаючись у напрямку бульвару Шевченка, не впорався з керуванням та скоїв зіткнення з іншим маршрутним автобусом «Фольксваген», який здійснював перевезення пасажирів на маршруті №4. Останній зупинився, пропускаючи пішохода, який перетинав проїжджу частину. Під час пригоди в автобусі маршруту №80 перебувало п’ятнадцять пасажирів, в іншому транспортному засобі — семеро людей.

Всі статті рубрики