Сафарі Капліна

14.06.2013

Протягом одного дня, 12 червня, з інтервалом у дві–три години до полтавського офісу Сергія Капліна — депутата партії «УДАР» — на вул. Конституції, 11 нагрянуло кілька перевірок — із прокуратури, райвідділку міліції, служби боротьби з економічними злочинами, міськвиконкому і навіть відділу з питань благоустрою. Саме того дня Окружний адміністративний суд Києва призначив на 26 червня перше судове засідання щодо неправомірного, на думку депутата, присудження другого рангу держслужбовця головному «кадровику» Кабміну Юрію Євтєєву, якого за стрілянину по селянах біля заміського маєтку під Вишгородом охрестили «Лозинським–2».

Із самим винуватцем перевірки гості не перетнулися — Каплін якраз від’їхав на акцію протесту до Миколаєва. «Сприймаю цей візит як приховані оперативні дії, націлені на вияв або створення підстав для порушення кримінальної справи», — каже нардеп і обіцяє звернутися до Генпрокурора з вимогою надати пояснення діям правоохоронців та чиновників.

Влада чинить тиск і на помічників Сергія Капліна. Їх умовляють у випадку службових розслідувань сказати, ніби їм усе здалося і людина, яка в робочий час навідувалася до приймальні нардепа, лише схожа на прокурора області Миронова.

«Почалася ціла компанія цькування, просто сафарі на народного депутата від опозиції через розпочату боротьбу з протизаконною бездіяльністю Прем’єр–міністра, пов’язаною з ігноруванням депутатських запитів, зокрема щодо директора кадрового забезпечення Кабміну Юрія Євтєєва», — так оцінює в коментарі «УМ» реакцію контролюючих органів Каплін.

На судове засідання 26 червня запрошено для пояснень і Миколу Азарова, і самого пана Євтєєва. «Влада бачить реальну загрозу з боку безкомпромісних депутатів. Ще раз заявляю особисто Азарову: компромісів — не буде», — каже «УДАРівець».