Гюльчатай, вiдкрий личко!

Гюльчатай, вiдкрий личко!

Допоки правозахисні організації на зразок партнерства «За свободу мирних зібрань» готують текст закону про мирні зібрання, який би демократично врегульовував це питання і захищав учасників мітингів відповідно до міжнародного законодавства, МВС пропонує свої зміни до законопроекту, в яких враховані переважно права самих міліціонерів.

«Хлібне місце»: бої без правил

«Хлібне місце»: бої без правил

Хлібороби пікетують Кабінет Міністрів через масове скорочення та закриття деяких цехів «Київхлібу». За словами речника київської «Свободи» Олександра Аронця, ситуацію підігрівають «летючі бригади» спортсменів, які їздять по малих та середніх підприємствах і розповідають, у кого слід купувати хліб, а в кого не варто. Причому, каже пан Аронець, «Київхліб» до переліку «обраних» не потрапив.

Більше — тільки через банк

Більше — тільки через банк

За повідомленням прес–служби Національного банку, постанова про встановлення граничної суми розрахунків готівкою була схвалена після місяця громадських обговорень: «Гранична сума розрахунків готівкою протягом одного дня між підприємствами становить 10 тис. грн., готівкові розрахунки між фізичною особою та підприємством за товари (роботи, послуги) не мають перевищувати 150 тис. грн. Крім того, фізичні особи між собою за договорами купівлі–продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, можуть розраховуватися готівкою в розмірі не більше 150 тис. грн.».

Блокада «комунарів»

Блокада «комунарів»

Люди вимагають від чиновників виплатити їм зарплату і навести порядок на підприємстві. Борг перед працівниками Миколаївського суднобудівного заводу ім. 61 комунара перевищує 16 млн. грн., а нових замовлень тут не бачили вже кілька років.

Меценати знайшли лауреатів

Меценати знайшли лауреатів

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Що поєднує Ірину Фаріон і Дмитра Нитченка, Мирослава Дочинця і Василя Шкляра, Леоніда Горлача і Володимира Свідзінського, Павла Щирицю і Бориса Нечерду? Мова, література, Україна? Безумовно, але, крім того, їх поєднують літературно–мистецькі премії клубу «Ярославів Вал» та Ліги українських меценатів 2012 року, урочиста церемонія вручення яких відбулася в Бібліотеці Галагана Національного музею літератури України позавчора.

Вакциновані й напоготові

Вакциновані й напоготові

Транспортування українських миротворців до Африки буде проведено в серпні цього року двома літаками зі Львова. А нині тривають навчання військових на базі 11–ї окремої бригади армійської авіації, розташованої недалеко від Херсона у Чорнобаївці.

Полювання на випадкових перехожих

Полювання на випадкових перехожих

Нині постраждалий у реанімації, а односельці кажуть, що банда «мажорів», яким усі злочини сходять iз рук, орудує в окрузі давно. Абсолютно голого чоловіка в центрі селища рано вранці знайшли випадкові перехожі. Прибулі на місце події медики швидкої допомоги зафіксували, що у хлопця вибито щелепу, проломлено череп і виламано пальці. Також біля побитого знайшли його спалені речі. Крім того, подруга потерпілого Христина Шалдина заявила, що її друга було зґвалтовано, хоча медики цей факт підтверджувати не квапляться.

Шкiдлива практика

Шкiдлива практика

Скандал розгорівся у районному центрі Чорнобай. Тамтешні владці у спеку вигнали школярів полоти біля обеліску Слави бур’яни, покроплені гербіцидами. Все це називалося виробничою практикою. Дармовий труд трьох десятків дітей–старшокласників із місцевої гімназії, зi школи №1 та п’ятикласників із школи №2 знадобився селищній раді, бо там проблема з комунальниками.

Всі статті рубрики