Пастушки з похмілля

Пастушки з похмілля

Діагноз «важке отруєння сурогатом алкоголю», встановлений медиками Солотвинської лікарні в семирічного мешканця гірського села Пороги, що на Богородчанщині, дуже здивував і бувалих людей у білих халатах. З’ясувалося, що малий пацієнт, доправлений до шпиталю каретою швидкої допомоги, «перебрав» спиртного... випадково. Хлопчака помістили в реанімаційне відділення і невдовзі привели до тями.

Самогубство: дубль четвертий

Самогубство: дубль четвертий

Водій мікроавтобуса з численними пасажирами, які їхали з сіл району в Шостку, вже практично доїхав до місця призначення, як раптом під колеса «маршрутки» кинувся невідомий. На щастя, це сталося неподалік зупинки, тож швидкість авто була невелика, а чоловік відбувся закритою черепно–мозковою травмою та синцями на обличчі.

Коли воду продавати вигідніше, ніж горілку

Коли воду продавати вигідніше, ніж горілку

Донецькій громадськості стало відомо, що місцевий монополіст у постачанні питної води — комунальне підприємство «Вода Донбасу» — готує шокове, відразу на 80 відсотків, підвищення тарифів на свою продукцію. Вже відправлено звернення з відповідною пропозицією до Національної комісії з регулювання комунальних послуг. Директор фірми Вадим Котов скандальну звістку аж ніяк не спростував, аргументувавши погану для донеччан новину тим, що «Вода Донбасу», мовляв, працює собі у збиток, відпускаючи життєдайну вологу споживачам за цінами, що майже удвічі нижчі за собівартість. Та ще й міста і селища індустріального регіону не платять за спожите, від чого утворився борг у 320 млн. грн.

У свою чергу донецькі водопостачальники завинили за електрику приватній компанії Ріната Ахметова «ДПЕК Донецькобленерго» понад 700 млн. грн. Там із боржником панькатися не стали, а демонстративно опломбували технічне обладнання водогонів у восьми містах Донеччини, зокрема Маріуполі, Слов’янську, Артемівську, Харцизьку та самому обласному центрі. «Вода Донбасу» ж оголосила про суттєве скорочення подачі води населеним пунктам — неплатникам, а також про можливу відправку своїх працівників у безкоштовні відпустки. Словом, мають місце всі ознаки гострої кризової ситуації, яку комунальники мусять якнайшвидше ліквідувати. Ясна річ, рахунком чергового підняття цін. От тільки не всі в регіоні тому відчайдушному воланню «Рятуйте, тонемо!» повірили.

Всі статті рубрики