Щоб вільно не тільки голити вуса

Щоб вільно не тільки голити вуса

Учора в Києві презентували проект громадського інтернет–телебачення hromadske.tv. До складу громадської ради нового інтернет–мовника входить вiсiм осіб, зокрема журналісти Мустафа Найєм, Дмитро Гнап, Роман Скрипін, Сергій Андрушко, Юлія Банкова. Про задум уперше публічно заговорили ще пізнього вечора 29 квітня. Після того як удень більше 30 журналістів опозиційного кабельного ТВі оголосили про своє звільнення з каналу за власним бажанням — протестуючи таким чином проти зміни власника за рейдерською схемою. Майже відразу, за інформацією керівника бюро журналістських розслідувань «Свідомо» Єгора Соболєва, 77 людей тоді відгукнулися з готовністю давати гроші на новий проект. Щоправда, на нинішньому етапі, майже через 1,5 місяця, організатори запевняють, що до презентації ніяких фінансових стосунків ні з ким не мали. Хоча не заперечують, що є дуже багато пропозицій: і від організацій, і від фізичних осіб, зокрема і політиків.

«Євроуніверситети» нон ґрата

«Євроуніверситети» нон ґрата

У Запоріжжі місцева влада стала на заваді проведенню «Вуличних євроуніверситетів». Ця акція, яку організовує київський Інститут світової політики, по суті, є кампанією з інформування населення України про переваги Європейського Союзу і проходить за підтримки посольств країн ЄС та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). На вулицях українських міст експонуються пропагандистські плакати на тему «як у нас і як у Європі», експерти ІСП роздають друковану продукцію, що агітує за євроінтеграцію, проводять просвітницькі бесіди з тисячами людей. «Прикметно, що Запоріжжя відмовило у проведенні експозиції після того, як «Вуличні євроуніверситети» успішно відбулися в інших регіонах, зокрема Одесі й Дніпропетровську», — поінформували «УМ» в Інституті світової політики.

До найближчої водойми

До найближчої водойми

Курорти Чорногорії, Туреччини чи Греції тепер нам тільки сняться. 68% українців не планують цього літа жодних поїздок на відпочинок, наводить дані свого опитування Київський міжнародний інститут соціології. Тоді як позитивно відповіли 25% опитаних. З них 13% планують поїздку в Крим, Карпати чи інші місця, але в межах держави. Ще 6% поїдуть на дачу або у заміський будинок, а 4% проведуть літо в селі у родичів. Водночас кількість тих, хто планує поїздки за кордон, не перевищує антирекордні 2%. На відпочинок у межах України найбільше орієнтовані мешканці східного регіону (16%).

І знову війна

І знову війна

Як ідеться у заяві Росспоживнагляду, російські спеціалісти виявили антибіотики у твердих сирах виробництва компаній «Гадячсир» і «Прометей»: «У зв’язку з виявленням тетрациліну і окситетрацикліну в партії сиру «Звенигородський Екстра», виробленої підприємством iз виробництва сирів, сухого, згущеного молока продуктів «Гадячсир»; окситетрацикліну в партії сиру «Качіотто», виробленої підприємством iз виробництва молочної продукції «Прометей» — щодо продукції вказаних підприємств вводиться режим посиленого лабораторного контролю за показниками безпеки».

Повернення героїв

Повернення героїв

Окрім голови проводу Організації українських націоналістів, у місті Лева також захоронять його наступника та родича Андрія Мельника і родини обох полковників. Щоправда, не варто очікувати, що це станеться вже наступного року. За словами організаторів перепоховання, в такий короткий термін зробити це просто не можливо.

Удома не позиватиметься?

Удома не позиватиметься?

Колишньому міському голові Черкас Сергію Одаричу слідчі обласної прокуратури вручили письмову підозру у скоєнні злочину. Як повідомили «УМ» у прес–службі прокуратури Черкащини, багаторічному керманичу обласного центру інкримінують вчинення низки кримінальних правопорушень за трьома статтями Кримінального кодексу: незаконне звільнення працівника з роботи з особистих мотивів, зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та невиконання судового рішення.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Оздоровче» пиво

«Оздоровче» пиво

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У квітні у Верховній Раді було зареєстровано відразу два законопроекти про підвищення акцизів на пиво. Перший, «задля зменшення кількості вживання молоддю алкогольних напоїв середньої міцності», передбачає підвищення акцизу втричi. Другий документ пропонує направити 65% зібраних від підвищеного акцизу пива коштів на фінансування національної спеціалізованої дитячої лікарні «Охматдит» та інші потреби у сфері медицини.

Всі статті рубрики