Коли розмір не має значення...

23.05.2013
Коли розмір не має значення...

(з сайта multfilmy–dlya–ditey.org.ua.)

Нову анімацію «Епік» маленьким глядачам пропонує команда, яка вже здобула їхню прихильність завдяки «Льодовиковому періоду» та «Ріо». Завдяки цим бестселерам малеча побувала і в тисячолітті до нашої ери, і в далекій Бразилії. Нині ж їм пропонують ще екзотичніше місце дії — дивовижну лісову країну. (Слоган картини: «Відкрий світ за межею твоєї уяви»). Мешканці цієї країни настільки маленькі, що пересуваються верхи на пташках. Але проблеми, які підкинули їм сценаристи, іграшковими точно не назвеш.

Головна героїня «Епіка», сімнадцятирічна Мері Кетрін, яка втратила маму і приїхала жити до батька — персонажа, кажучи відверто, дещо дивакуватого. Він — професор, який підозрює існування цілого світу у себе під ногами і багато років намагається відшукати докази цим здогадкам. Через свою схибленість на науці він віддалився від доньки, яка з кожним днем дедалі більше не розуміє батька. Але саме Мері Кетрін допоможе татусеві довести те, що така країна існує. Для цього дівчині доведеться зменшитися до розмірів тих самих лісових мешканців і допомогти їм захистити свою країну від погані, підхопивши чарівний пуп’янок (до речі, зауваження авторам українського перекладу, оскільки в нашому «Епіку» фігурує «бутон»), який має розквітнути і цим самим гарантувати майбутнє лісовим мешканцям... Незважаючи на свої мініатюрні розміри, герої фільму з цим завданням упоралися чудово.

Картину заявили в 2009–му, щоправда спочатку її представляли як «Лімфени», а минулого року перейменували в «Епік». Режисер стрічки — Кріс Уедж. В озвучуванні оригінальної версії мультфільму брав участь і лідер гурту Aerosmith Стів Тайлер. «Не залежно від віку ви закохаєтеся в «Епік», — гарантує Стів. — Мудрість мого героя Німгалу, гумор Няма і Пляма — це мультик, у якому кожен знайде щось для себе».