Майбутнє, як завжди, — у найближчому кінотеатрі

16.05.2013
Майбутнє, як завжди, — у найближчому кінотеатрі

«Стартрек: відплата». Космічна одіссея триває. Фото з сайта kinopoisk.ru.

Фантастику вважають одним із найпопулярніших жанрів у кіно, і особливих змін у цьому напрямi поки що не намічається. А враховуючи, що перша частина космічних пригод від режисера Джей Джея Абрамса, що вийшла у 2009–му, за підсумками року стала одним із лідерів прокату, успіх його нового «Стартрека» також виглядає дуже реально.

«Стрічка «Стартрек: відплата» йде далі, ніж перший фільм, — анонсує режисер. — Тут є вулканічні планети, переслідування космічних кораблів та видовищні спецефекти, а також більше нюансів в самому сюжеті. Перед членами екіпажу «Ентерпрайзу» постають більш глибокі психологічні та особисті дилеми, вони стикаються з питаннями довіри, лояльності й того, що відбувається з принципами, коли ти потрапляєш в екстремальні умови. Нашою метою було зберегти комедію, людяність та оптимізм, а також показати більше космосу, більше темної території. Те, що починається для капітана Кірка як бажання помсти, стає місією довести собі та іншим, чи вартий він звання капітана».

«Заспів» стрічки — після інциденту на іншій планеті «Ентерпрайз» повертається на Землю. Капітан Кірк планує перепочити і разом зі своєю командою вирушити в нову дослідницьку місію в космосі. Але ці плани руйнують терористи, які атакували космічний флот. Його капітуляція означатиме крах для всього людства. Ситуацію ускладнює ще й те, що ворог — усередині «Ентерпрайзу»... Кіркові доведеться докласти неабияких зусиль, аби зрозуміти, хто друг, а кого треба остерігатися, і що важливіше — помста чи справедливість...

У головних ролях — Кріс Пайн, Захарі Квінто, Карл Урбан, Саймон Пегг, Антон Єльчин, Брюс Грінвуд... «Я думаю, що глядачів приваблюють до «Стартреку» ті самі речі, що й Дж. Дж. Абрамса і акторів: цікавість стосовно того, яким буде наше майбутнє, коли ми часто літатимемо в космос у пошуках нових світів і цивілізацій, — вважає продюсер стрічки Браян Берк. — Нас всіх вабить майбутнє, в якому немає війн на землі, і які б не були проблеми, їх завжди можна вирішити разом. Це і є бачення «Стартреку», що лежить в основі нашої історії».