«Залізна» зелень

«Залізна» зелень

Якщо хочеш бути здоровим — їж побільше зелені, овочів і фруктів! Цю прописну істину засвоїла, напевно, більшість людей. Тільки весною, коли не дозріли яблука у саду, а на городі ще тільки починають сходити огірки, харчуватися правильно складно. Рятівником може стати дещо не дооцінений багатьма українцями шпинат. Листочки цієї рослини просто універсальні: доречні у супах, салатах, гарнірах, м’ясних, грибних і рибних стравах.

Трапеза, як біля єгипетських пірамід

Трапеза, як біля єгипетських пірамід

Щоб зготувати суп­пюре зі шпинатом iз грінками по­французьки, потрібно: 500 г шпинату, маленька цибулина, 1­2 зубчики часнику, столова ложка вершкового масла, один лiтр м’ясного бульйону, склянка молока, 2 скибочки білого хліба, 40 г натертого твердого сиру, 0,75 чайної ложки мускатного горіха, сіль і мелений чорний перець за смаком. Молодий шпинат промивають, обсушують і нарізають смужками, часник і цибулю чистять і подрібнюють. Половину зазначеного вершкового масла розігрівають у каструлі, обсмажують у ньому цибулю і часник, додають шпинат, сіль, перець і мускатний горіх, вливають бульйон і молоко, доводять до кипіння, накривають кришкою і варять 20 хвилин. Потім суп збивають міксером і знову доводять до кипіння. Скибочки хліба підсушують у духовці, нарізають кубиками і обсмажують на вершковому маслі до золотистого кольору, потім посипають їх тертим сиром і смажать на повільному вогні двi хвилини. Суп­пюре розливають у тарілки і додають у кожну кубики­сухарики.

Всі статті рубрики