«Батьківщина» кличе

14.05.2013

Потенційні «зрадники» ВО «Батьківщина» в парламенті — дніпропетровська трійця Андрій Павелко, Леонід Сергієнко та Денис Дзензерський — вчора ввечері мали серйозну розмову на засіданні фракції. Під хвилю критики потрапив і лідер фракції Арсеній Яценюк, за чиєю квотою вони з гарантіями увійшли до ВР.

Віднедавна ці «приховані тушки» формально рахуються членами фракції, але її рішень уже не виконують — голосують разом із Партією регіонів, зокрема на важливих засіданнях комітетів.

«Сподіваюся, розмова буде щирою і принциповою, а кадрові рішення — відповідальними і справедливими, — писав напередодні у своєму «Фейсбуці» колега по фракції Анатолій Гриценко, який і сам завів у «Батьківщину» «тушку» Олега Канівця. — Але є ціла низка формальних питань, які зводяться до відсутності нормативно врегульованих підстав для усунення депутатів «групи ризику».

«Ідеться про відсутність повноцінного положення про фракцію щодо прийняття певних рішень, — каже в коментарі «УМ» депутат із «Батьківщини» Сергій Сас. — Із формальної точки зору, рішення буде прийматися на фракції. Будуть зроблені певні висновки, і тоді ми зможемо говорити вже про конкретні речі. В даному випадку я не маю права відповідати за всю фракцію, але думаю, що дискусія буде багатосторонньою. Є позиція деяких обласних організацій «Батьківщини», які однозначно прийняли рішення про те, що треба вивести зі складу фракції депутатів, які не виконали рішення фракції щодо голосування за відставку уряду».

Нагадаємо, окрім Сергієнка, Павелка та Дзензерського, в «Батьківщині» наростають підозри відносно ще одного депутата за квотою Яценюка — одесита Сергія Фаєрмарка.