Почитали? Затанцюйте гопака

14.05.2013

16–19 травня «Український дім» запрошує на IХ Київську міжнародну книжкову виставку. Цього року до участі у проекті, організатором якої є Держкомтелерадіо України, долучаться понад сто вітчизняних видавництв та представники видавничої галузі з інших країн.

Численні автограф–сесії, презентації, зустрічі з письменниками відбуватимуться з ранку до вечора в «Кобзарській світлиці» та «Літературному салоні». Серед подій, рекомендованих книгоманам, презентація книжки Івана Дзюби «На трьох континентах» (видавництва «Кліо») та церемонія вручення автору диплома почесного доктора Українського Вільного Університету (Мюнхен); презентації українського перекладу роману Михайла Шолохова «Тихий Дон», видавничого проекту «Князі Радзивіли» («Балтія–Друк»), книжки «В.О. Коротич «Від першої особи. Вибране» («Криниця»)...

А 18 травня у рамках виставки відбудеться Всеукраїнський танцювальний дитячий флешмоб «Казковий гопак із літературними героями». Акція, що має популяризувати читання серед дітей, пройде одночасно в сімох містах України. Юні танцівники в костюмах літературних персонажів змагатимуться у присутності експертів Національного реєстру рекордів України.