Новий смак заїжджих фруктів

08.05.2013
Новий смак заїжджих фруктів

Зараз, коли ще не розпочався сезон домашніх ягід–фруктів, а організм знемагає від авітамінозу, можна по–новому поглянути на заморські ківі–банани.

Закінчилися припаси домашнього варення? Тоді готуйте нове — з ківі, у яких вміст вітаміну С навіть більший, ніж у лимоні. Для невеликої баночки достатньо 5 ківі, банана, чайної ложки желатину, 220 г цукру і соку з половини лимона. Спочатку треба змішати і трохи пом’яти дрібно нарізані ківі й банан, додати цукор і желатин. Варити недовго — через 5–7 хвилин густе ароматне домашнє варення готове.

Дуже швидко можна приготувати десерт «Банани у шоколаді». Під рукою мають бути 2 банани, пакетик кокосової стружки і 50 г шоколаду (краще розплавляється молочний, але смачніший чорний; до останнього варто додати столову ложку вершків). Висипаємо на тарілку кокосову стружку. Твердий шоколад перетворюємо на рідину. Швидко чистимо і ріжемо на шматочки банан. Кожен наколюємо на шпажку і занурюємо спочатку у шоколад, а потім викачуємо у дрібних кокосових пластівцях. Щоб шоколад знову став твердим — на 20–30 хвилин десерт ставимо у холодильник. І можна їсти смачненьке!

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>