Бібліотечний компроміс

Бібліотечний компроміс

У лютому «УМ» писала про проблеми, що виникли в Наукової бібліотеки Львівського національного університету ім. І. Франка. Через відповідний наказ Міносвіти під скорочення потрапило 43 працівники, що спричинило б закриття цілих відділів. Наприклад, відділу реставрації, який лише нещодавно з’явився і допоміг бібліотеці відродити не одну старовинну книжку. Директор бібліотеки і весь колектив забили на сполох, зверталися в усі можливі інстанції. Зрештою, компромісу таки досягли, але навряд чи його можна вважати великою перемогою.

За 12 хвилин до Великодня...

За 12 хвилин до Великодня...

Повідомлення надійшло на лінію екстреного виклику «101» четвертого травня о 23.48 — за дванадцять хвилин до того, як мала розпочатися доба найбільшого релігійного свята. Допомоги потребували люди у п’ятиповерховому житловому будинку.

Великодній укус

Великодній укус

Драматично завершився другий день святкування Великодня для мешканця села Великий Рожен, що на Косівщині. У поливаний понеділок чоловік подався гостювати у розташоване біля Буковецького перевалу село Черетів сусіднього Верховинського району і став жертвою гадюки, котра на подвір’ї родичів ужалила його у вказівний палець правої руки.

Розбудити в собі весняне буйство

Розбудити в собі весняне буйство

Місце зустрічі українського бомонду омолоджується. Назвавши село Криворівня Верховинського району Івано–Франківської області точкою перетину «верхівки» аристократичних кіл, я не перебільшила ні на краплину. Свого часу в карпатському селі гуцульський фольклор збирав Микола Драгоманов, лікувалася ожиною з морозивом Леся Українка, писав свої «Тіні забутих предків» Михайло Коцюбинський, а згодом Сергій Параджанов разом із талановитою командою відзняв одно­йменний фільм.

Всі статті рубрики