За 12 хвилин до Великодня...

08.05.2013

Повідомлення надійшло на лінію екстреного виклику «101» четвертого травня о 23.48 — за дванадцять хвилин до того, як мала розпочатися доба найбільшого релігійного свята. Допомоги потребували люди у п’ятиповерховому житловому будинку.

«Вогонь спалахнув на третьому поверсі, — розповідає співробітник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області Євген Могиленець. — Сильне задимлення поширилося на весь під’їзд. Відтак мешканці верхніх поверхів виявилися відрізаними й не могли спуститися сходами на вулицю».

Проте рятувальників чергового караулу чотирнадцятої державної пожежно–рятувальної частини це спинити не могло. Поки одні пожежники з двох водяних стволів, поданих iз боку сходової клітки та по висувній драбині через вікно, заливали вогонь, їх колеги проникли до осередку задимлення. Працювати могли лише в апаратах для захисту органів дихання. Тож зрозуміло, що чекало людей, які виявилися заручниками диму, якби до них не дісталися вчасно. Але всіх змогли вивести з будинку. П’ятьох, серед яких була десятирічна дівчинка, провели на вулицю сходами. Молодших дівчаток, трьох та п’яти років, винесли на руках.

Відтепер врятовані роменці можуть відзначати свій новий день народження — на Великдень. Причини ж загорання, повідомляє Євген Могиленець, нині з’ясовують фахівці.