Пілат проти морпіхів

Пілат проти морпіхів

Перший «лист щастя» за підписом прокурора Севастополя Ігоря Пілата отримав новий командувач російського Чорноморського флоту віце–адмірал Олександр Вітко, призначений на посаду тиждень тому. У ньому Пілат висловив стурбованість iз приводу двох останніх надзвичайних подій, точніше — злочинів за участю російських військовослужбовців.

«Паляничний» страйк

«Паляничний» страйк

Учора понад сто працівників хлібокомбінату № 12 прийшли до Кабміну, вимагаючи припинити масові звільнення на підприєм­стві. Епопея зі звільненнями тут триває більше тижня. Керівництво пояснює, що хлібний цех треба закрити, а 325 співробітників скоротити — через низькі економічні показники. Люди з цим не згодні й оголосили страйк, хоч їх і не підтримала профспілка.

Без фашистів і «червоних»

Без фашистів і «червоних»

Атрибутики СРСР, комуністичної і нацистської символіки 8–9 травня Львів не побачить. Підтримали таку ініціативу 70 із 90 депутатiв мiськради. Відповідно до ухвали, згадану символіку заборонили використовувати на будівлях, державних установах, комунальних підприємствах Львова та під час проведення масових заходів.

Молитва українською

Молитва українською

Правити службу Божу не церковно–слов’янською, а українською мовою вирiшили церкви УПЦ МП у чотирьох селах Монастирищенського району — Дібрівцях, Тарнаві, Халаїдовому та Терлиці. З таким проханням звернулися до владики Уманського і Звенигородського Пантелеймона мiсцевi мешканцi. Під зверненням підписалися майже півтори сотні вірян.

За тиждень — Великдень!

За тиждень — Великдень!

Дивно, але тріумфальний вхід Спасителя до Єрусалима в неділю, що через століття стала зватися Пальмовою, або ж Вербною, був початком Страсної седмиці. Адже в давнину саме з неділі починався тиждень. Богослови зазначають, що в день, коли люди захоплено вигукували Христові: «Осанна!» і шанобливо встеляли шлях пальмовим гіллям, лише Він знав, що ця прикрашена знаками вічності дорога насправді веде до Голгофи. Він в’їжджав до Міста Миру як цар. Але не звичайний, політично–земний. «Господь, аби ствердити пророцтва, входив до Єрусалима, як цар духовний, кроткий. Він сидів не на коні, як годиться земним царям, а на ослі», — пояснє «УМ» владика Євстратій Зоря, прес–секретар УПЦ Київського патріархату. Утім люди вітали його саме як політичного лідера. Мешканці Святої землі вже багато років потерпали від несвободи під владою римлян. І були певні, що могутній чоловік, який перетворив воду на вино, зцілював невиліковних і воскресив Лазаря, чудом і дивом приведе їхній народ до державної незалежності. Лише після розп’яття і Воскресіння людям відкрилося, що Спаситель прийшов врятувати їх не від зовнішнього ворога, а від зла у їхніх власних душах. «Це свято — нагода для нас у своєму житті, ніби мешканці стародавнього Єрусалима, зустріти Господа. І при цьому наші душі, слова і діла спрямувати на виконання Його святих заповідей».

Майже лiто

Майже лiто

В Україні почалося потепління, встановиться майже літня температура повітря. Субота буде сухою та спекотною (11–13 градусiв уночi та 25–27 удень), а в неділю по всій території України, крім південно–східних областей, пройдуть дощі, подекуди — грози.

Дворічна дівчинка померла від опіків

Дворічна дівчинка померла від опіків

Учора вночi у Рівненській обласній лікарні померла дворічна Аня. 20 квітня вона отримала опіки дихальних шляхів та 90 відсотків шкіри. Нещастя сталося в селi Вовчицi Зарiчненського району: автомобіль, куди батьки поклали дiвчинку спати, поки самi працювали на полi, загорiвся. Причину, чому «Жигулi» спалахнули, ще достеменно не встановлено, попередня версія — коротке замикання електропроводки.

Смерть від рибки

Смерть від рибки

Хлопців віком 14 та 15 років знайшли у вигрібній ямі. Але за цим скупим інформаційним повідомленням правоохоронців, виявилося, ховаються набагато глибші обставини. Обоє навчалися в одному класі Червонопартизанської неповної середньої загальноосвітньої школи, яку відвідували вряди–годи. Правда, не через власну недисциплінованість, а через матеріальну скруту в родинах підлітків, котрі мусили на шкоду навчанню допомагати матерям iз коптінням риби.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики