За 40 хвилин

24.04.2013

1. Запечену в духовці картоплю «Картопляні кораблики». Бульби спочатку дуже ретельно миють і розрізають навпіл. На кожну половинку зубочисткою у вигляді вітрила прикріплюють смужки приправленого спеціями сала.

2. Запечену рибу. Це може бути короп, скумбрія, шматок лосося. Будь–яку випотрошену рибу чи філе ретельно миють, висушують серветкою, натирають сіллю, обмащують олією. У черевце або поряд кладуть зелень петрушки і кружечки лимона, загортають у фольгу і запікають у духовці близько 40 хвилин. Наприкiнцi фольгу розкривають, щоб риба зарум’янилася.

3. Випічку з магазинного листкового тіста. Тісто треба порізати на квадратики зі сторонами 8—10 см і начинити їх чим завгодно: солодкою сирною масою, джемом, вареним яйцем з підсмаженою цибулею, смаженими грибами чи підсмаженим iз цибулею фаршем. Далі квадратики зліпити і випікати в духовці 20 хвилин. Якщо листкове тісто, яким вкриємо повністю деко, змастити томатним соусом, зверху викласти смажені гриби, шматочки підсмаженої курятини, трохи оливок і помідорів, притрусити твердим сиром і запекти — вийде чудова піца.

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>