НОВИНИ ПЛЮС

24.04.2013

Вибори–2012

Конституційний Суд відмовив у відкритті провадження у справі за поданням 54 депутатів щодо перевиборів у п’яти «проблемних округах». У повідомленні на сайті КС зазначено, що питання про можливе відкриття провадження Суд розглядав учора, тобто через п’ять (!) місяців після виборів. Підставою для відмови у тлумаченні закону про вибори став пункт 3 статті 45 Закону «Про КСУ» — «непідвідомчість Конституційному Суду».

Справа Тимошенко

Генпрокуратура розглядає можливість звернення до суду щодо примусової доставки Юлії Тимошенко на судове засідання у справі «ЄЕСУ». «Є висновок комісії МОЗ, де написано, що курс лікування вона пройшла і підлягає виписці. Тому прийде час, і, не виключено, що держобвинувачення поставить питання перед судом, а суд зобов’язаний винести рішення в частині того, щоб Тимошенко була доставлена до суду і стала учасником судового процесу», — заявив Генпрокурор Віктор Пшонка.

Сусіди

Можливе визнання Сеймом Польщі ОУН–УПА злочинною організацією суперечить рівню взаємовідносин між Польщею й Україною. Про це повідомив на брифінгу в. о. директора департаменту інформполітики МЗС Євген Перебийніс, коментуючи проект постанови Сейму, яким передбачається встановити 11 липня як День пам’яті жертв геноциду, вчиненого ОУН і УПА у східних областях ІІ Речі Посполитої.