НОВИНИ ПЛЮС

24.04.2013

Наша «Народна мудрість» у Лос–Анджелесі

Український мультфільм «Народна мудрість» здобув перемогу у своїй номінації на Універсальному багатокультурному фестивалі кіно у Лос–Анджелесі, повідомила прес–служба НТКУ. Завдяки режисерам Степану Ковалю та Володимиру Задорожному в 50–серійному мультиплікаційному циклі ожили українські народні прислів’я та приказки. Продюсером проекту є Юлія Грибанова.

Мультикультурний кінофестиваль у Лос–Анджелесі відвідали понад шість тисяч глядачів, серед яких були і представники української діаспори.

Що покаже 66–й Канн

Нещодавно було оприлюднено список фільмів, які ввійшли в конкурсну програму 66–го Каннського кінофестивалю, що відбудеться з 15 по 26 травня. Журі основного конкурсу, як відомо, очолить Стівен Спілберг.

Отже, в головний конкурс потрапили 19 стрічок, зокрема, «Венера у хутрі» Романа Поланськи, «Усього 17» Франсуа Озона (оригiнальна назва — Jeune et Joli), «Тільки Бог простить» Ніколаса Віндінга Рефна, «Небраска» Олександра Пейна, «Солом’яний щит» Такасі Мііке, «Всередині Льюїна Девіса» братів Коенів, «Іммігрант» Джеймса Грея, «Минуле» Асгара Фархаді та ін. Відкриє Каннський кінофестиваль, як уже йшлося, фільм База Лурмана «Великий Гетсбі», головну роль в якому грає Леонардо ДiКапріо. А фільмом на закриття стане «Зулу» Жерома Салля. n