«Золото», що звучить віртуозно

«Золото», що звучить віртуозно

Нинішній ювілейний конкурс розтягнеться на два роки. Учасники віком до 14 років — категорії «Горовиць–дебют» та молодша група — змагатимуться з 17 по 25 квітня, старші — у квітні–травні наступного року (зараз майбутні конкурсанти у цій віковій категорії лише надсилають документи, аби пройти кваліфікацію).

Ювілей iз відлунням на всю Україну

Ювілей iз відлунням на всю Україну

Днями у Національній філармонії України в колонній залі імені М. В. Лисенка відбувся святковий концерт до ювілею кафедри фольклору, народнопісенного та хорового мистецтва Київського національного університету культури і мистецтв.

У концерті, який відбувся за сприяння ректора університету, професора Михайла Поплавського, взяли участь усі творчі колективи кафедри.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вперед у минуле великого німого

Вперед у минуле великого німого

У 1895 році у невеличкій залі паризького кафе на бульварі Капуцинів брати Люм’єр показали перший у світі кінофільм. Однохвилинний ролик iз прибуттям потяга на станцію тоді викликав ажіотаж. Серед люду, присутнього на тому легендарному перегляді, був і молодий фокусник Жорж Мельєс. Відтоді знімати кіно стане покликанням Мельєса. З 1896 року француз почне власне кіновиробництво, навіть не підозрюючи, що винайшов професію кінорежисера. Його «Мандрівка на Місяць» 1901 року вважається першим художнім фільмом. Століття потому ім’я Жоржа Мельєса уособлює зародження кінематографа, а його нащадки продовжують справу показів фільмів, не змінюючи традиції живого музичного супроводу та театрального зачитування тексту, аби пояснити, що відбувається на екрані. У рамках «Французької весни» 15 квітня до Києва з концертом завітали правнучка режисера Марі–Еллен Леріссі та праправнук Лоранс Леріссі. Перед концертом Марі–Елен та Лоранс зустрілися з «УМ», аби розказати про легендарного прадіда та сімейну справу.

Всі статті рубрики