Єдиний на двох колесах

17.04.2013

Автомобіліст із 20–річним стажем Олександр Бригинець переконаний, що в столиці настав час активного користування велосипедами. Тож із приходом перших теплих деньків народний депутат від ВО «Батьківщина» пересів на велосипед і так приїхав на роботу. Але зіткнувся з новою перешкодою — відсутністю облаштованої парковки для велосипедів біля парламенту.

«Влада занадто відірвана від народу, — говорить Бригинець у коментарі «УМ». — Для них велосипед — це не засіб пересування, а бозна–що». Тож депутат написав листа на ім’я Голови Верховної Ради з проханням забезпечити йому можливість паркувати велосипед у дворі ВР. На що отримав негативну відповідь — мовляв, парковка там призначена лише для автотранспорту, та й то для керівного.

«Мені пощастило, що парковку для мого велосипеда пообіцяли зробити у дворах приміщень комітетів Верховної Ради, зокрема Комітету з питань культури і духовності, де я працюю», — повідомив Бригинець, і запросив колег та журналістів теж нею користуватися.

«Взагалі, я вважаю, що велосипед має стати одним із важливих видів транспорту в Києві. Це буде сприяти не лише розвантаженню заторів на дорогах, а й покращить екологію міста», — переконаний нардеп. А поки що БЮТівець, маючи «Таврію»–пікап, пересувається здебільшого громадським транспортом, частіше — на метро.