АЕС на сейсмічній «міні»

АЕС на сейсмічній «міні»

Жертвами землетрусу, що стався позавчора надвечір на півдeнному заході Ірану, стали щонайменше 37 людей. Ще понад 850 отримали поранення. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, повністю зруйновано 12 сіл. Особливу тривогу не лише іранців, а й світової спільноти викликало те, що за 90 кілометрів від епіцентру землетрусу, потужність якого сягала 6,3 бала за шкалою Ріхтера, розташоване портове місто Бушер із єдиною в країні атомною електростанцією.

Завтра буде війна?..

Завтра буде війна?..

Південна Корея підвищила рівень повітряної тривоги у зв’язку з учорашніми повідомленнями, що сусідня КНДР готується найближчим часом випробовувати навіть не одну, а одночасно кілька балістичних ракет середньої дальності, повідомляє Бі–Бі–Сі. За повідомленням американських та південнокорейських джерел, щонайменше одна ракета радіусом дії до 3000 кілометрів уже заправлена паливом і готова до запуску.

Скільки мов знає Папа

Скільки мов знає Папа

«Мовною революцією у Ватикані» називають італійські ЗМІ вже очевидні зміни, які прийшли разом із понтифікатом Папи Франциска. Понтифік з Аргентини розмовляє винятково італійською мовою, яка є його другою рідною після іспанської, оскільки батьки Папи походять з італійської області П’ємонт. Навіть під час позавчорашньої зустрічі з Генсеком ООН Пан Кі Муном, який послуговувався англійською мовою, Франциск демонстративно говорив італійською (хоча володіє англійською), а його слова Генсеку ООН доносив перекладач. Франциск зробив лише один виняток: вручаючи високому гостю невеличкий подарунок він сказав англійською: «Це для Вас».

Без даху над головою

Без даху над головою

Якось по дорозі в оперу я помітила кілька барвистих наметів, що притулилися на вузькому тротуарі акурат у тіні автомобільного мосту. «Тут живуть бездомні», — відреагував сусід на моє німе запитання. Виявляється, «тут живуть бездомні» у Лос–Ан­джелесі не обмежується певними острівками під мостами, а поширюється на територію розміром у 50 блоків, що має неофіційну назву Skid Row. Офіційно — Central City East, тобто східна частина центру міста. Дивно усвідомлювати, що в самому серці цієї метрополії є такий злачний райончик, чи не так?

Всі статті рубрики