Обожнювана й ненависна

Обожнювана й ненависна

Колишню главу уряду Великої Британії Маргарет Тетчер, яка померла від інсульту у віці 87 років, поховають лише наступного тижня — в середу, 17 квітня. Про це повідомив представник нинішнього прем’єр–міністра Девіда Кемерона.

Земний шлях баронеси Маргарет Гільди Тетчер обірвався позавчора в лондонському готелі «Рітц». Там вона мешкала після того, як наприкінці минулого року виписалася з лікарні. Тепер тіло екс–прем’єр–міністра перевезли до однієї з приватних лікарень Лондона.

Похорон «Залізної леді» буде «церемоніальним» і включатиме військові почесті — перевезення гробу на лафеті та почесну варту з солдатів уздовж усього маршруту процесії від парламенту до Собору святого Павла. Це означає, що масштаб траурних заходів лише трохи поступатиметься державним похоронам, які влаштовують для проводів в останню путь членів королівської сім’ї. Так ховали принцесу Діану у 1997 році та королеву–матір у 2002–му. Наразі на честь Тетчер приспущено прапори над органами британської влади.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Рубайте високих...»

«Рубайте високих...»

Красиві темношкірі жінки з екрана згадують про жахіття, яке пережили. І витирають очі кутиками хусток — так як і наші бабусі, коли згадують про Великий Голод. Але їхня трагедія значно «молодша».

Китайські туристи підкорюють світ

Китайські туристи підкорюють світ

Іще років десять тому, побачивши десь у Європі чи Америці групу туристів з Азії, у 95% випадків можна було не сумніватися — перед вами японці. Проте відтоді ситуація кардинально змінилася. На перше місце за кількістю мандрівників за кордон — і не лише в Азії, а в усьому світі — впевнено вийшов Китай.

Всі статті рубрики