«Накарлюкали» з бразильцями

«Накарлюкали» з бразильцями

Напередодні Першоквітня на малій батьківщині Гоголя утринадцяте поспіль відкрили міжнародну виставку карикатур «Карлюка–2013». Власне, під її «дахом» у великій залі полтавської Галереї мистецтв презентували одразу п’ять експозицій. Перша з них вийшла найсумнішою, бо ж присвячена пам’яті відомого українського карикатуриста Юрія Кособукіна, котрий залишив цей світ у січні ц. р. Однак справжні сміхотворці регочуть, певно, навіть на небесах, коли бачать звідти «витівки» продовжувачів своєї справи. А їх — он скільки в усьому світі! Як повідомив на відкритті гість із Херсона — директор міжнародного фестивалю мистецтв «Гоголь–фентезі» Валерій Кругов, під патронатом якого відбувався приурочений до Євро–2012 міжнародний дворічний конкурс карикатур «Футбол об’єднує нас», тільки в рамках цієї творчої баталії організаторам надіслали 1662 роботи з 72 країн світу.

Живописці з... бензопилками

Живописці з... бензопилками

Минулої неділі у Миргороді оголосили лауреатів і переможців першого всеукраїнського фестивалю дерев’яної скульптури «Гоголь–парк», який тривав тут більше тижня. Організатори дійства — товариство «Миргородкурорт» і громадська організація «Лад і добробут рідному місту» — присвятили його 204–й річниці з дня народження видатного земляка Миколи Гоголя й водночас продовжили реалізацію власного задуму приваблювати до себе «додому» якомога більше гостей завдяки подібним родзинкам модного нині подієвого туризму (фундатори згаданої забави восени влаштовують знайомий читачам «УМ» фестиваль «Миргородська свиня»).

Зближення з умільцями

Зближення з умільцями

Оригінальний туристичний маршрут у рамках проекту «Мистецька палітра Прикарпаття» стартує у краю Черемоша й Прута. «У нас дуже багато талановитих майстрів, але ми передусім налагоджуємо співпрацю з тими, хто готовий поділитися своїм умінням і знаннями з іншими зацікавленими людьми. Взяти участь у проекті вже зголосилося 126 майстрів, котрі зустрічатимуть туристів, проводитимуть для них майстер–класи, знайомитимуть з історією, звичаями та обрядами свого населеного пункту.

Всі статті рубрики