Перший пішов! Тобто поплив

Перший пішов! Тобто поплив

У ніч на понеділок в оперативний штаб iз ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій надійшло шість повідомлень про підтоплення. Про це сповістила вчора прес–служба Київміськдержадміністрації. За цими даними, причиною підтоплень у всіх випадках є забиті решітки зливної каналізації. Причому сигнали про те, що вода прибуває, надійшли не лише з потенційно проблемного Лівобережжя (адже цей берег Дніпра традиційно затоплювало, він нижчий за правий, що стоїть на кручах). Підтоплень зазнали і будівля в самому центрі, на вул. Богдана Хмельницького, і подільська вулиця Межигірська. А на Лівобережжі вода потрапила в підземний перехід, що веде до станції метро «Харківська». Воду оперативно відкачали.

Не думай про лавини звисока

Не думай про лавини звисока

Оголошене Державною службою з надзвичайних ситуацій напередодні минулих вихідних штормове попере­дження про сходження снігових лавин у високогір’ї Карпат практично підтвердилося у ніч із суботи на неділю. В основному з північних схилів гір Брецкул, Пожежевська та Данціж зійшло кілька лавин об’ємом у середньому близько півтисячі кубометрів кожна.

Мало грошей? Штрафуйте більше!

Мало грошей? Штрафуйте більше!

Якщо водій відмовиться платити за паркування авто на стоянці, його чекає штраф у 136—204 гривні, а якщо припаркується у місцях для інвалідів, повинен буде викласти 255—360 гривень. Платити доведеться при в’їзді на стоянку і бажано за весь час, який автомобіль займатиме парковочне місце. Навіть якщо автомобіль стоятиме 10—15 хвилин, платити доведеться за годину. Саме такі зміни у діюче законодавство пропонує внести Кабінет Міністрів.

«Шерше ля фам» в Обухові

«Шерше ля фам» в Обухові

Минулої п’ятниці Апеляційний суд Мілана випустив з тюрми опозиціонера Віктора Романюка, відомого своїм протистоянням з одіозною «регіоналкою» Тетяною Засухою під час виборчих перегонів в окрузі № 94, що в Обухові. Нагадаємо, що на минулому тижні його затримали в італійському готелі через те, що правоохоронці оголосили його персону в розшук по лінії Інтерполу. Тоді ж Шевченківський райсуд столиці обрав пану Романюку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Королева мріє стати іконописцем

Королева мріє стати іконописцем

Минулої суботи в Києві обрали міс України–2013. Корону найвродливішої дівчини країни отримала 21–річна студентка Ганна Заячківська з Івано–Франківська. Фінал національного конкурсу відбувся в режимі закритої VIP–тусовки в одному з київських готелів. На вечірці були присутні світові знаменитості: світська левиця Періс Хілтон, актор Ван Дамм, моделі Адріана Ліма та Ірина Шейк.

Призов без флоту та десанту

Призов без флоту та десанту

Учора в Україні в рамках кампанії «Весна–2013» розпочали роботу призовні комісії, які до травня планують призвати на строкову військову 13 тисяч 900 юнаків. Як повідомили «УМ» у прес–службі Міноборони, у військкоматах чекають на хлопців, яким виповнилося 18, але ще немає 25 років. Відтак, до Збройних сил України планують призвати 7 тисяч 500 осіб, до Внутрішніх військ МВС — 5 тисяч 200 осіб, Державної спеціальної служби транспорту — 1 тисячу 200 осіб.

Напад на Богородицю

Напад на Богородицю

Громада міста Золотоноша шокована й обурена фактом вандалізму, який стався у тамтешній церкві Святого Духа: невідомі безбожники понівечили скульптуру Пресвятої Богородиці, відбивши їй голову. «У Золотоноші зареєстровано понад десяток інших церков, утім там — жодних прикростей. І тільки наша громада терпить постійні напади зловмисників, про яких можемо лише здогадуватися», — обурюється греко–католицький священик отець Юрій Голоднюк.

Обгоріла й знецінена

Обгоріла й знецінена

У майстра очисного цеху 44–річного В’ячеслава Кондратьєва, який загинув 29 березня в пожежі на Вуглегірській теплоелектростанції, залишилися діти трьох і семи років.

Нагадаємо, пожежа, в якій постраждало п’ятеро людей і яку понад вісім годин приборкували сорок одиниць спеціальної техніки і майже двісті бійців особового складу ДСНС, сталася минулої п’ятницi. За попередньою версією, спалахнуло обладнання, яке перетирає вугілля на пил. Стовп диму від пожежі було видно за п’ятдесят кілометрів вiд станцiї.

Всі статті рубрики