І солодко, і майже корисно

І солодко, і майже корисно

Про шкоду надмірного вживання солодкого активно говорять дієтологи і стоматологи. Утiм усе, що створила природа (ну й трохи трансформувала людина), у невеликих дозах, скажімо, одна цукерочка з натуральних какао–порошку і слив, — тільки на користь. Бо небагато шоколаду сприяє гарному настрою і роботі мозку, а сливи багаті на калій, який необхідний для безперебійної роботи серця. Прихильники аюрведи взагалі вважають, що прозаїчна у сприйнятті багатьох слива, як і її різновид — чорнослив, здатні дати людині спокій, доброту і ніжність. Вірите ви традиційній науці чи екзотичним віруванням, лишається правильним висновок про те, що цукерки з чорносливом у помірних дозах — це, швидше, корисно, аніж навпаки. Але які з них вибрати? На полицях магазинів сьогодні їхніх різновидів — точно не один і не два. Найкращі — за смаком, ціною і складом — допоможе знайти дослідження Центру незалежних споживчих експертиз «Тест» семи зразків такої продукції.

Чи «живий» сирний десерт

Чи «живий» сирний десерт

Слова «нешкідливо» і «корисно» — не ідентичні за значенням. Особливо слід про це пам’ятати, коли йдеться про їжу, якою люблять ласувати діти. Бо організмам, які ростуть, потрібні корисні для здоров’я продукти. До списку небагатьох з тих, які більшість хлопчиків та дівчаток визнають їстівними, входять, зокрема, сирні десерти. Але чи все те, назва чого милує слух мам, корисне? У цьому допоможе розібратися тестування семи сирних десертів зі смаком полуниці, яке провели спеціалісти Центру незалежних споживчих експертиз.

Всі статті рубрики