Покращення назло попередникам!

Покращення назло попередникам!

Вчора збулася, нарешті, давня мрія підданих Української держави — вони отримали змогу почути Прем’єр­міністра Миколу Азарова. Очільник українського уряду, як відомо, працює взагалі без програми дій свого Кабінету і до цього часу категорично відмовлявся звітувати перед громадськістю за зроблене. Всупереч вимогам опозиції, він не виступив iз публічним звітом перед власною відставкою — після парламентських виборів. На відміну від багаторічної традиції нинішній Прем’єр відмовився підбивати підсумки минулого, 2012, року. Зрештою, його друге входження у владу відбулося також у режимі певної таємності — без програми діяльності.

Утiм останні політичні події таки змусили Миколу Азарова вийти з «невидимої зони»: вчора він провів прес­конференцію, а вже у п’ятницю разом зі своїми урядовцями у повному складі відвідає засідання Верховної Ради.

Кіпрський бар’єр

Кіпрський бар’єр

Острівна країна ще не визначилася, яку частину банківських вкладів вона планує вилучити задля порятунку власного фінансового сектору. За деякими даними, кіпріоти можуть не зупинитися на оприлюднених раніше цифрах — 6,75% на депозити до 100 тис. євро і 9,9% на вклади понад цю суму. У можливих планах місцевої влади — захистити «дрібні» депозити, тобто до ста тисяч євро. Натомість ставка оподаткування «великих грошей» може зрости до 15,6%. Якщо, звичайно, місцевий парламент під тиском обставин підтримає цю новацію.

Всі статті рубрики