Квіти — «Лотусу»

Квіти — «Лотусу»

Пояснюючи причини свого повернення минулого року з ралі у «Формулу–1», Кімі Райкконен казав, що «королівські перегони» дають йому більше часу для... сну. Щоправда, як слід відпочити перед першою гонкою 64–го сезону, яку традиційно приймав Мельбурн, досвідчений фінський гонщик не зміг. Та й решта пілотів — теж. Адже, попри пізній старт Гран–прі (17.00 за місцевим часом), із самого ранку неділі вони були на ногах.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Новий світ Лондона

Новий світ Лондона

На думку провідних аналітичних компаній зі світу спорту, канадські «зимовики» є головними претендентами на перемогу в загальному заліку майбутньої Олімпіади, яка наступного року відбудеться в Сочі. Спортсмени Країни Кленового Листя підтвердили небезпідставність цих прогнозів, вигравши найбільшу кількість нагород чемпіонату світу з фігурного катання–2013. Щоправда, здобути «золо­то» в чо­ло­вічій програмі, «срібло» — в танцях та «бронзу» — в турнірі спортивних пар канадцям допомогла підтримка рідних стін. Місцем проведення змагань було місто в провінції Онтаріо — Лондон, яке, як і столиця Великої Британії, також стоїть на річці Темза.

А Олена — краще!

А Олена — краще!

Без сумніву, українська збірна, а переважною більшістю її жіноча половина, провела один із найкращих сезонів за всю історію вітчизняного біатлону. Принаймні в еру, що почалася після від’їзду до Білорусі Олени Зубрилової. Кілька років очікування — й на біатлонному небосхилі України зійшла зірка Олени Підгрушної. Саме завдяки її лідерським якостям наша жіноча команда зчинила фурор на чемпіонаті світу, вигравши п’ять планетарних нагород. Голосно заявила про себе 25–річна тернополянка й на КС, завершивши його на восьмому місці. Думається, Підгрушна мала всі шанси опинитися й вище, проте після виснажливого чемпіонату світу скинула оберти. Власне, після «мундіалю» в Новому Мєсті українські біатлоністки на трьох етапах КС виграли лише одну медаль — естафетне «срібло» в Сочі. А загалом за підсумками сезону Кубка світу в українців — 13 медалей.

«Срібна» рокіровка

«Срібна» рокіровка

Матчі 21–го туру української прем’єр–ліги наочно показали причини 16–очкової переваги «Шахтаря» над найближчими переслідувачами. Гра, яку минулого уїк–енду продемонстрували без п’яти хвилин чемпіони та дві команди зі «срібного» пулу, — це дві великі різниці, як кажуть в Одесі. «Гірники» легко, наче по нотах, розібралися із амбітним «Чорноморцем», тоді як «Динамо» ледве вимучило мінімальну перемогу у знекровленої кадровими втратами «Ворскли». А «Дніпро» взагалі програв — сусідам із «Кривбасу» — і після тривалого перебування на другій сходинці турнірної таблиці опустився на щабель нижче. У разі ж, якщо «Металіст» учора ввечері переграв «Говерлу», дніпряни взагалі випали з призової трійки.

Війна проти мрії

Війна проти мрії

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Уявлення про те, що яхтинг — забава лише для понтовитих олігархів, розбивається вщент, щойно потрапляєш до Київського міського крейсерського яхт–клубу. Причина приїхати сюди була вагома — лист від колишнього колеги. У ньому йшлося: «Найбільший в Україні яхт–клуб із 45–річною історією хочуть знищити. Приїдеш — побачиш, як нас витискають. А якщо маєш серйозну охоту до вітрила, то цей день може бути гарним початком великої справи для тебе. Повір, вітрило — це раз і назавжди. Я ось на це «хворію» вже 33 роки й не бажаю виліковуватися».

Всі статті рубрики