Як слід доглядати корені

Як слід доглядати корені

«Єврейська цивілізація» — типовий продукт західного університетського книговидання, коли видавець пропонує авторові дослідити якусь дискусійну проблему за достойний гонорар з майбутньої книжки. Цього разу Оксфорд зажадав зібрати докупи всі актуальні теми з юдаїки. Вийшло 39 розділів, написаних науковцями з усього світу, — про єврейську демографію й соціологію; філософію і містику; літературу й музику; про тлумачення Біблії та іврит тощо.

А зорі над ним тихі...

А зорі над ним тихі...

Сьогодні на Ваганьківському цвинтарі у Москві поховають письменника–фронтовика Бориса Васильєва. Він помер увечері 11 березня від хвороб і просто від старості — культовому радянському письменнику було 88 років.

Пінзель повернувся

Пінзель повернувся

До України повернулися 27 скульптур Йоганна Георга Пінзеля, які побували на першій «персональній» для України мистецькій виставці в Луврі. Виставка тривала з 21 листопада 2012 року по 25 лютого. Зараз у Львівській галереї мистецтв скульптури проходять процедуру розмитнення, розповіла агенції «Захід.нет» директор галереї Лариса Разінкова–Возницька. З 27 робіт, які експонували в Парижі, десять належать храмам Тернопільської області, ще п’ять — «прописані» на Івано–Франківщині. Решта були взяті з єдиного у світі Музею Пінзеля, що у Львові. Проте скульптури не можуть наразі повернутися на місце своєї головної експозиції — у приміщення костелу кларисок, позаяк там, як повідомляла нещодавно львівська преса, протікає дах.

Інша. Нудна і прісна

Інша. Нудна і прісна

На Олександру Мариніну я «підсіла» завдяки метро. Година чистого часу у підземці щодня, за винятком вихідних, — ну треба ж її чимось заповнювати. Можна, звичайно, прихопити із собою Пруста, Толстого чи Маркеса. Але у мене так не виходить. Таку літературу я волію читати не у переповненому вагоні метро, а у, м’яко кажучи, більш інтимному інтер’єрі.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики