Європа підказує Януковичу рішення,

Європа підказує Януковичу рішення,

На тлі саміту «Україна–ЄС» єврокомісар Штефан Фюле підготував для українського уряду неофіційний перелік 11 необхідних кроків, які Україна має зробити для укладення історичного договору про асоціацію з Європейським Союзом. Як пише сайт «Українська правда», найважчий і найпринциповіший пункт — це справи Тимошенко й Луценка: «Вирішити проблему політично вмотивованих вироків у консультаціях iз місією президента Кокса та Кваснєвського...»

І табличкою об підлогу!

І табличкою об підлогу!

Скандалом закінчилося вчорашнє спільне засідання колегії Тернопільської обласної держадміністрації та регіонального комітету економічних реформ, місцем для якого чомусь обрали приміщення економічного університету. На колегію були запрошені голови всіх районних адміністрацій, райрад Тернопільщини, начальники управлінь агропромислового розвитку РДА, відділів держземагентств та ін. Однак не встигло засідання розпочатися, як до залу, прорвавши кордони «силовиків», увірвалася група депутатів обласної ради від ВО «Свобода» на чолі з народними депутатами від цієї політичної сили Михайлом Головком та Олегом Сиротюком. Далі відбувся своєрідний мітинг, на якому виступали лише «свободівці».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Боргові ями Симоненка

Боргові ями Симоненка

Ця судова історія, яку спричинив Петро Симоненко брехнею про Романа Шухевича, триває вже майже шість років. Після того як Президент Віктор Ющенко підписав указ про відзначення 100–річного ювілею командира УПА, лідер Компартії заявив, що Україна не повинна вшановувати пам’ять людини, яка одержала з рук Гітлера два «Залізні хрести». Юрій Шухевич та його сестра Марія подали позов до суду з вимогою спростувати цю брехню. Історики з Національної академії наук підтвердили той факт, що жодних нагород від нацистів, і тим паче від Гітлера, Роман Шухевич не одержував. І Печерський районний суд Києва ухвалив: «визнати інформацію, поширену на пленарному засіданні Верховної Ради України Петром Симоненком про одержання Романом Шухевичем двох «Залізних хрестів» із рук Гітлера такою, що є недостовірною, принижує честь і гідність дітей Шухевича...» Окрім того, суд постановив зобов’язати першого секретаря КПУ на най­ближчому пленарному засіданні парламенту спростувати оприлюднений міф та стягнути з Симоненка судові витрати в сумі 14 грн. 50 коп.

«Плану Б» для України немає

«Плану Б» для України немає

Учора в Києві відбулося одразу кілька прес–конференцій за участю експертів, які коментували результати понеділкового саміту «Україна–ЄС». Думки розділилися. Частина політологів вважає, що саміт приніс нову надію для України. Інші експерти налаштовані скептично щодо перспектив підписання угоди про асоціацію України з ЄС та впровадження всеохопної зони вільної торгівлі.

Навіть Печерський суд може бути справедливим

Навіть Печерський суд може бути справедливим

Українська Феміда не лише карає невинних. Днями експерти оприлюднили рейтинг судових рішень 2012 року, найбільш знакових для захисту прав людини.

У даному рейтингу перше місце посіла постанова Херсонського окружного адміністративного суду, яка стосувалася свободи мирних зібрань. Суд визнав незаконним і таким, що не відповідає Конституції, рішення міськради про порядок організації та проведення в Херсоні зборів та мітингів. Як каже голова Центру інформації про права людини Тетяна Печончик, «це рішення недарма посіло перше місце, оскільки для українського правосуддя воно є винятковим і дуже рідкісним». Річ у тім, що суд вийшов за межі позовних вимог (прокурор вимагав визнати незаконним лише окремі пункти рішення міськради, а суд визнав таким усе рішення) і встановив, що місцева рада взагалі не повноважна приймати рішення з питань, які мають регулюватися винятково законом.

Всі статті рубрики