Без надії, а сподіваємося

Без надії, а сподіваємося

63–й Берлінський кінофестиваль добігає кінця. В суботу у Berlinale Palast, грандіознiй спорудi, вибудуванiй, як відомо, біля колишньої Берлiнської стіни, відбудеться закриття фестивалю, на якому і буде вручено нагороди великого журі. Прогнози — рiч дуже непевна. Скажу тільки, що у рейтингу критиків, чиї оцінки оприлюднює авторитетний журнал Screen Internationale, попереду два фільми — чилійський «Глорія» та румунський «Поза дитини»...

Двовладдя в Пирогові

Двовладдя в Пирогові

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Працівники Національного музею народної архітектури та побуту «Пирогів» заявляють про пікетування Кабінету Міністрів, якщо на посаду директора повернеться Павло Федака. Про це йдеться у відкритому листі, адресованому новому міністрові культури Леоніду Новохатьку. Нагадаємо, Павла Федаку було усунено з посади на початку минулого року. І хоч спершу колектив сторожко сприйняв нового призначенця, який не мав досвіду музейної роботи, — Дмитра Зарубу, але відставці Федаки «пирогівці» зраділи. За рік, що минув, музейники прийняли і нового директора, і його план розвитку скансена. А «відставлений» директор у цей час позивався до Мінкульту, і нещодавно рішенням суду його було поновлено на посаді.

Співак із Гулаківки

Співак із Гулаківки

У Городищі на Черкащині триває мистецький тиждень, присвячений 200–річчю з дня народження Семена Гулака–Артемовського, українського співака, актора, композитора та драматурга. Він залишився в історії ще й автором першої української опери «Запорожець за Дунаєм», що прославила Україну. А його пісні «Спать мені не хочеться», «Ой на горі та й женці жнуть», «Стоїть явір над водою», яку Гулак–Артемовський присвятив своєму другу Тарасу Шевченку, стали народними. У Городищі ж його шанують як талановитого земляка, який народився тут 16 лютого 1813 року.

«Зміст акторської професії — у красивій ілюзії...»

«Зміст акторської професії — у красивій ілюзії...»

Одного разу випадково підслухала, як мама пояснювала своїй доньці–підлітку значення вислову «імпозантний мужчина». «Розумієш, це такий високий, красивий, талановитий, галантний, харизматичний чоловік із шармом, — зі знанням справи розповідала жінка. — Ну, як Хостікоєв». Віддаючи належне її сумлінному ставленню до батьківських обов’язків — не відмахнулася, не сказала, що зарано тобі, доню, таким цікавитися, — мушу визнати, що отого «як Хостікоєв» було б достатньо. Анатолій Хостікоєв має чимало відзнак і нагород (народний артист України, лауреат Національної премії імені Шевченка, кавалер ордену «За заслуги»...) При цьому він так само має шалену популярність, бо володіє надзвичайним магнетизмом, якому неможливо не піддатися і який забезпечує Анатолієві Георгієвичу творчу унікальність. Яка, у свою чергу, примушує нас, шанувальників його таланту, слідкувати за афішами, вишуковуючи нові вистави за його участю.

Всі статті рубрики