Лабораторіум українського успіху

Лабораторіум українського успіху

Центр української культури у столиці Естонії, на вулиці Лабораторіум, що нещодавно відзначив своє 20–річчя, відомий у світі. Естонці, фіни, шведи охоче приходять сюди на майстер–класи, концерти й екскурсії. Поважні чоловіки вирізьблюють тут для своїх малят традиційні колиски, жінки тчуть на верстаті ковдрочки. Молодята власноруч виготовляють запрошення на весілля — роблять папір за стародавніми технологіями, пишуть рядки лебединим пером. А дітлахи у Школі монастирських мистецтв центру печуть хліб із власноруч перемелених на жорнах жолудів, виготовляють нитки й полотно з кропиви, майструють традиційні іграшки. Через рукомесла, творення матеріальної краси відвідувачі осягають «незримі» цінності, моральні чесноти.

Хранитель талліннського «Ноєвого ковчега»

Хранитель талліннського «Ноєвого ковчега»

n Анатолію, ви з однодумцями шукаєте незвичні речі, які можуть привести людину до Бога. Утім як пояснити вчення церкви за допомогою іграшок?

— Оцей невеличкий дерев’яний коник (показує) знає, як примирити людей. Якщо, не дай Боже, чоловік і жінка посварилися, куди їм іти? Звісно, до українців. Чоловік показує, що винний: хвіст коника опускається, голова хилиться донизу. І тоді героїчний чоловік бере коня за мотузочку, нагинається і везе коника до своєї жінки. Жінка що має робити — прощає! У коня голова піднімається, хвіст стає на місце. Так ми говоримо про гординю. Це все допомагає запросити людину думати. Ми створюємо для цього умови.

Постріли безногого Оскара

Постріли безногого Оскара

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Південно–Африканська Республіка шокована: один із її символів, знаменитий паралімпійський чемпіон Оскар Пісторіус потрапив за ґрати. І не за якусь дрібну провину — за вбивство.

Стомлений від пошуку

Стомлений від пошуку

Великий адронний колайдер, який дозволив ученим нібито виявити невловимий бозон Хіггза (так звану «частинку Бога» з якої створено Всесвіт), закривають на профілактичний ремонт. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, профілактика триватиме аж до кінця листопада 2014 року, а перші експерименти з субатомними частками вже на оновленому ВАК мають поновити у лютому та березні 2015–го.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики