Бійка за Юлю

14.02.2013
Бійка за Юлю

Бійці «Грифона» оточили депутатів у залі Печерського суду. Фото з сайта «Української правди».

Учора в Печерському райсуді Києва відбулося неординарне засідання. Мав відбутися допит свідка у справі Щербаня за участі Юлії Тимошенко. У пенітенціарній службі заявили, що екс–Прем’єрка відмовилася їхати на засідання, адвокати ж її спростовують цю інформацію. І суддя Оксана Царевич ухвалила своєрідне рішення — накласти на Тимошенко штраф у тисячу неоподаткованих мінімумів, сиріч 17 тис. гривень, «за неповагу до суду». Справа, либонь, не в неявці до Києва, причина криється в тексті–відповіді, який Юля надiслала факсом у Печерський суд. Заява ця, пояснила Царевич, «містить явну зневагу до суду». Штраф ув’язнена має сплатити впродовж трьох місяців.

Відтак присутні у судовій залі депутати почали голосно обурюватися і на зауваження Царевич не реагували. Коли суддя попросила депутата Пашинського встати, його колега з фракції «Батьківщина» Володимир Яворівський підказав, що в цьому суді не обов’язково вставати. І пішло–поїхало. Ображена Царевич вигукнула: хто це сказав? Яворівський пожартував: «Чечетов». Ну і «напросився» на те, що «служителька Феміди» видворила депутата з зали. А позаяк Яворівський не хотів іти — покликала бійців «Грифона». Почалася штовханина між бійцями спецпідрозділу й нардепами. Важко зрозуміти в тій колотнечі, хто кого бив чи давив і як, але, за повідомленням «Української правди», що вела он–лайн репортаж iз судової зали, депутат Денисова кричала, що їй ламають ноги.

Коли це число «УМ» здавали до друку, ситуація у «найсправедливішому» київському суді не була вичерпана. Депутати, як повідомляла «УП», перебували в залі, хоч суддя у супроводі спецназівців вийшла.