Азаров вилікує саботажників

Азаров вилікує саботажників

Учора на засіданні уряду темою №1 був скандал навколо ліцензування лікарських препаратів. Прем’єр–міністр Микола Азаров нагадав, що закон про ліцензування імпортних ліків, який набуває чинності з 1 березня, було впроваджено сім місяців тому, отож усі учасники ринку мусили б до цього підготуватися. Але маємо інше: аптеки заявляють, що закон спричинив дефіцит ліків, люди страждають, а кияни, які потребують імпортних препаратів, днями навіть влаштували флеш–моб — вишиковувалися у символічні довжелезні черги до аптек, вимагаючи від уряду припинити дію нормативів про ліцензування.

Бійка за Юлю

Бійка за Юлю

Учора в Печерському райсуді Києва відбулося неординарне засідання. Мав відбутися допит свідка у справі Щербаня за участі Юлії Тимошенко. У пенітенціарній службі заявили, що екс–Прем’єрка відмовилася їхати на засідання, адвокати ж її спростовують цю інформацію. І суддя Оксана Царевич ухвалила своєрідне рішення — накласти на Тимошенко штраф у тисячу неоподаткованих мінімумів, сиріч 17 тис. гривень, «за неповагу до суду». Справа, либонь, не в неявці до Києва, причина криється в тексті–відповіді, який Юля надiслала факсом у Печерський суд. Заява ця, пояснила Царевич, «містить явну зневагу до суду». Штраф ув’язнена має сплатити впродовж трьох місяців.

Феміда осліпла і заплуталася

Феміда осліпла і заплуталася

У партії «Єдиний центр», до якої входить позбавлений депутатства рішенням Вищого адміністративного суду Павло Балога, готують позов до Європейського суду з прав людини. «Це наразі єдина інстанція, яка може встановити справедливість у цьому питанні. Довіри до будь–якого з українських судів — чи то Конституційний, чи Печерський, чи ще якийсь — немає», — написав у соцмережі «Фейсбук» брат «постраждалого» депутата Віктор Балога. Тим часом і Балога–молодший, і Олександр Домбровський — ще один депутат, в якого відбирає мандат ВАСУ, — вважаються депутатами. ЦВК переконана, що підстав оголошувати перевибори у тих округах на Вінниччині та Закарпатті, в яких пройшли ці «мажоритарники», немає. «Постанова Вищого адміністративного суду, на мою думку, не має нічого спільного ні з Конституцією, ні з законом, ні з правом», — заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Всі статті рубрики