Доля зрадникiв

12.02.2013
Доля зрадникiв

Новообраний член президiї «Нашої України» Григорiй Омельченко перевiряє наявнiсть печатки партiї.

Перегорнуто ще одну, очевидно, останню сторінку iнтриг i зрад у «Нашiй Українi». Перелом на користь здорових демократичних сил відбувся 9 лютого на засіданні полiтради за участі лідера партiї Віктора Ющенка. Одноголосно полiтрада звiльнила свого голову Сергія Бондарчука. На період до чергового з’їзду 18 травня його обов’язки виконуватиме Зіновій Шкутяк. А тим часом «нашоукраїнці» проведуть безпрецедентну перереєстрацію членів партії у Києві та регіонах.

 

Актор на завданні?

Засідання полiтради відбулося минулої суботи в конференц–залі київського готелю «Україна». Вiдомий своєю принциповою позицiєю Григорій Омельченко одразу запропонував доповнити порядок денний, внесений президiєю ради, питанням про діяльність Бондарчука. Омельченко нагадав присутнім, що Бондарчука обрали на посаду лише на період передвиборчої кампанії, дали місце у першій п’ятірці, але позиція ключового партійця була пасивною, а після виборів і геть деструктивною. «Перша п’ятірка — це ударна проривна група, спецназ, яка повинна була вести за собою всю партію, а він невдовзі поїхав за сімейними справами у Лондон і жодного дня не брав участі у передвиборчій кампанії», — відзначив Омельченко і зауважив, що, за кремлівським сценарієм цинічної помсти, подібна спроба розколу невдовзі чекатиме і партiю Михаїла Саакашвілі. Адже будь–які спроби розколоти партію вигідні тим силам, які не можуть допустити зміцнення нації.

«Жодного аргументу проти звільнення Бондарчука не пролунало. Кожен з виступаючих закінчував виступ закликом негайно звільнити Бондарчука з посади. Потiм, незважаючи на більш ніж сумнівну легітимність рішення, яке від імені Київської міської організації оприлюднив Бондарчук про начебто виключення Віктора Ющенка з партії, полiтрада, використавши право, надане їй Статутом, скасувала це ганебне рішення, — зауважив у коментарі «УМ» Олексій Степановський з Харківської міської організації партії. — Також полiтрада своїм рішенням, у відповідності до Статуту, призупинила діяльність Київської міської організації партії до проведення перереєстрації її членів і звітно–виборчої конференції».

«Рішення ради Київської міської організації про виключення Віктора Ющенка з її лав — це остаточна капітуляція Бондарчука, — заявила речник Ющенка Ірина Ванникова. — Бондарчук не виглядає самостійним гравцем. Це скоріш актор, який виконує завдання, дане не в Україні… Бондарчук кілька разів намагався провести засідання різних керівних органів, але жодне з них так і не стало легітимним. А зараз скомпрометоване керівництво міської організації є інструментом для руйнування партії, яким володіє Бондарчук. Вже два місяці, як ця купка діячів знаходиться на його утриманні. А от рядові члени партії із київської організації новину про виключення Ющенка сприймають як абсурд. Це ж зрозуміло, що без Ющенка цю партію неможливо уявити».

Відповідь розкольникам

«Результати виборів до Верховної Ради України 2012 року показали, що політична доля «Нашої України» є під загрозою, але замість глибокого аналізу і гуртування рядів партійні функціонери на чолі з головою полiтради Сергієм Бондарчуком почали роздирати структуру партії, проводити підкилимні ігри. І якщо під час виборчої кампанії–2012 Бондарчук повністю самоусунувся від будь–якої роботи, то його активності після виборів можна позаздрити. Неодноразово робилися спроби організувати нелегітимні засідання полiтради, на які, для забезпечення кворуму, запрошуються також і самозванці з окремих обласних організацій», — відзначив у своєму зверненні до членів та прихильників НУ новопризначений в.о. голови полiтради Зіновій Шкутяк. За словами його колег, демонстрація передвиборчої пасивності, псування демократичного імі­джу партії почалися разом із винесеним Бондарчуком на широкий загал незадоволенням своїм становищем кризового менеджера партії, замість повноправного її господаря. Це підтверджує відверта брехня пана Сергія. На запитання журналістів під час суботнього брифiнгу, в чиїх руках знаходяться ключі від сейфу партії, Бондарчук відповів: «Статут, печатка партії, прапор знаходяться тут (Спаська, 36), тобто у нас».

Варто нагадати, у який спосіб і ким та на чиє замовлення були розколоті національно–патріотичні партії Народний рух України, очолюваний В’ячеславом Чорноволом, і Українська Республіканська партія на чолі з Левком Лук’яненком. Серед тих, хто розколював ці українські патріотичні сили, були ті, хто й зараз виконує подібне замовлення з дискредитації і розколу «Нашої України».

Після розгляду й обговорення всі 54 присутні члени полiтради одноголосно проголосували за звільнення Сергія Бондарчука з посади голови полiтради партії. «Ми не можемо допустити створення нелегітимних паралельних структур шляхом рейдерського захоплення партії, проведення незаконних конференцій чи навіть з’їзду, — зауважив пан Шкутяк. — Адже, відповідно до п.7.2.3. Статуту партії, з’їзд партії скликається тільки політичною радою партії або президією політичної ради партії на вимогу не менш ніж чотирнадцяти організацій партії з числа обласних, республіканської в Автономній Республіці Крим, Київської та Севастопольської міських організацій партії, висловлену рішеннями рад цих організацій.