Ювілей із другої спроби

Ювілей із другої спроби

Свій 80–річний ювілей один із найяскравіших представників покоління шістдесятників росiйський поет Євгенiй Євтушенко відзначив улітку минулого року. 20 грудня мала відбутися урочиста імпреза, присвячена цій круглій даті, — концерт «Музика поезії», на якому, як зазначалося в анонсах, лірика корифея звучатиме у супроводі Державного академічного оркестру «РадіоБенд Олександра Фокіна». Але через погане самопочуття Євгенiя Олександровича «Музику поезії» довелося перенести аж на 23 січня.

Судний день Пауло Коельйо

Судний день Пауло Коельйо

Днями книгарня «Є» перетворилася на судову установу, де «розглядали справу» феномена Коельйо. У такій формі видавництво «КСД» презентувало нову книжку всесвітньо відомого бразильця «Рукопис, знайдений в Аккрі». Українське видання стартовим накладом 10 тис. примірників вийшло раніше, ніж російськомовний переклад.

Французькі делікатеси

Французькі делікатеси

Добра традиція привозити до України «шматочок Франції» працює восьмий рік поспіль. Вечори франкомовного кіно у своїй програмі здебільшого мають стрічки, що вже підкорили прокат у себе на батьківщині та фестивальні майданчики у Європі.

Сім панночок на Даху

Сім панночок на Даху

Багатогранний театр «Дах» давно завоював свого глядача, ламаючи сценічні кордони і борючись з академізмом сьогоднішньої театральної дійсності. Музичність — невід’ємна складова кожного спектаклю «дахівців». З–під крила театру Троїцького вийшов цікавий гурт «ДахаБраха». А не так давно було оголошено про утворення нового гурту, і прихильники затамували подих, аби розгледіти сімох красунь та незлічиму кількість інструментів на сцені. Стало ясно — нас чекає щось нечуване раніше. «Дах Дотерс» — це фрік–кабаре у виконанні акторок театру «Дах». Сім красунь у білих сукнях, сім грацій та драйв у сьомому ступені. На сцені дівчата міксують одразу кілька стилів, серед яких і романси, реггi, джаз, фанк і навіть блатні пісні. Тексти композицій, як літературна хрестоматія: тут і Тарас Шевченко, і Діна Верні, і Олександр Введенський, і навіть Вільям Шекспір. Кожна пісня — це міні–спектакль. Інструментами, серед яких — фортепіано, контрабас, віолончель, барабан, гітара, скрипка і різноманітна перкусія, дівчата вільно «жонглюють», щораз міняючись місцями, змінюючи тембр та подачу, так що складається враження, що «Дах Дотерс» зможуть зіграти все.

У грудні–2012 у рамках паризьких гастролей театру «Дах», дівчата мали власний концерт у серці Франції, а у квiтнi «Дах Дотерс» з’являться на сторінках українського видання Vogue. Про це і багато іншого дівчата розповіли «УМ».

Всі статті рубрики