Коли ковзанка не радує

24.01.2013
Коли ковзанка не радує

Дороги на узвозах у столиці перетворилися на небезпечні ковзанки. Фото з сайту mydim.ua.

Через надзвичайну ожеледицю в чотири рази збільшилась кількість травм, які люди отримують під час падіння. Переважно це забої м’яких тканин, вивихи суглобів та переломи. У столиці лише за один день до травмпунктів звернулися 579 осіб, з них 544 дорослих і 35 дітей. Госпіталізувати довелося 57 дорослих та трьох дітей. В середньому у зимовий період кожного дня до медиків через падіння звертаються близько 120 осіб.

Як повідомили у «Київблагоустрої», за добу на вулиці столиці було висипано більше 2 тонн соляно–піщаної суміші, на боротьбу з ожеледицею вийшли майже 6 тисяч комунальників, мобілізовано понад 450 одиниць техніки. Проте вулиці столиці досі нагадують саморобні ковзанки, а люди скаржаться на бездіяльність влади.

Міський голова Олександр Попов у ситуації, що склалася, звинуватив голів райдержадміністрацій та пригрозив їм звільненням, якщо ожеледицю найближчим часом не подолають. Крім того, жителі столиці можуть поскаржитися на недбалість комунальників на сторінці київського департаменту ЖКГ у «Фейсбуці». Голова столичного департаменту житлово–комунального господарства Дмитро Новицький обіцяв контролювати вирішення проблем, про які напишуть люди у соцмережі.

 

Кінець світла

Через налипання мокрого снігу та крижаний дощ спрацювали системи захисту ліній електропередач у п’яти областях: Рівненській, Львівській, Житомирській, Волинській та Полтавській. Без світла залишилися жителі 405 населених пунктів. Як повідомила прес–служба МНС України, на час виходу газети було відновлено електропостачання у 165 населених пунктах.

Смертельна небезпека на дорозі

За минулу добу через погіршення погодних умов у країні сталося 78 ДТП, в яких загинули 9 осіб. Ще 92 отримали травми різного ступеня тяжкості. Про це повідомила прес–служба Міністерства надзвичайних ситуацій України.

За 30 кілометрiв від Києва розбилася «маршрутка» «Кременчук—Київ». Постраждало 8 осіб, четверо з них перебувають у реанімації. За попередніми даними, водій мікроавтобуса «Мерседес», який віз пасажирів, не впорався з керуванням на слизькій дорозі, в результаті чого «маршрутка» з’їхала в кювет та перекинулась. Постраждалі перебувають в Бориспільській центральній районній лікарні.

На Рівненщині під час аварії отримали травми різних ступенів тяжкості троє дорослих та немовля. За попередніми даними, водій автомобіля «Опель» не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення з автомобілем «Крайслер Вояжер» (реєстрація Республіки Білорусь). Після цього «Опель» відкинуло на сусідню смугу руху, де авто зіткнулося з вантажівкою «Мерседес». Травми отримали громадянин Республіки Білорусь (водій «Крайслера») та троє пасажирів «Опеля».

За минулу добу в Рівненській області працівники служби МНС вивільнили зі снігових заметів 13 «фур».

На Львівщині через снігопад, сильну ожеледь та туман оголошено надзвичайний стан. На Тернопільщині через негоду обмежили рух пасажирського автотранспорту. На Дністрі можливий підйом рівня води на 0,2—0,7 метра. В окремих місцях можливе руйнування льодового покриву, льодохід,

До речі, негода дається взнаки і в Європі. Через сильні снігопади, ожеледицю та налипання мокрого снігу скасовано більшість міжнародних авіарейсів. У Польщі потяги поблизу Варшави кілька годин простояли в заметах, на дорогах у рази збільшилася кількість аварій.

Можливі 20–градусні морози

Із 24 січня очікується зниження температури на 4—7 градусів. А вже з 27 січня нічні морози сягнуть позначки 10—17 градусів. На півночі України нічна температура місцями падатиме до 20—25 градусів зі знаком «мінус», удень — близько 7—13 морозу. Про це під час прес–конференції повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда. За його словами, самопочуття людей у цей період може погіршуватися: «Буде різка зміна атмосферного тиску, буде посилюватися вітер і підвищуватися вологість повітря».

Згідно з прогнозами погодних сайтів, найхолодніше буде на вихідних, 26—27 січня, коли приморозить по всій території України, крім Криму. У північних та центральних областях очікується 9—13 градусів морозу вдень та 15—20 вночі. Трохи тепліше буде на Західній та Східній Україні, де вдень передбачають 4—10 градусів зі знаком «мінус», а вночі — близько 8—12 морозу. Ще тепліше буде у Миколаївській, Херсонській та Одеській областях (вдень — нуль мінус 4, вночі 5—7 градусів морозу). У Криму — 5—7 градусів тепла.

По всій території України, крім північних областей, триватимуть снігопади. Інтенсивні опади очікуються в ніч із 25 на 26 січня та 27 січня. У Карпатах зберігається небезпека сходження лавин.

Згідно з довгостроковими прогнозами, з 28 січня в Україні очікується незначне потепління, яке триватиме 4—5 днів, а потім стовпчик термометра знову рухатиметься вниз.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>