РАХУНКОВА ПАЛАТА

11.01.2013

17 млрд. планет

в нашій галактиці схожі за розмірами на Землю, встановили астрономи НАСА, передає Бі–Бі–Сі. Проте на більшості з них через високу температуру і відсутність води життя неможливе.

6,7 млрд. гривень

становили надходження від приватизації у 2012 році, констатують у Фонді держмайна України. Найбільше коштів отримано від приватизації обленерго — держава продала минулоріч сім таких компаній.

941 млн. доларів

переказали українці, які працюють за кордоном, своїм родичам лише в ІІІ кварталі минулого року. За даними Нацбанку, це на 9% більше, ніж за аналогічний період попереднього року. Загалом в 2011–му заробітчани переказали в Україну 7,019 млрд.доларів.

246 млн. доменних імен

зареєстровано у світі в 2012 році, дослідила компанія Verisign. З них 0,7 млн. зареєстровано в «українському» домені ua.

26 млн. безробітних

було зареєстровано в країнах ЄС наприкінці осені–2012, передає «Євроньюз». Безробіття сягнуло рекордної позначки в 11,8% за всю історію існування єврозони.

130 тис. тонн

снігу було вивезено з Києва з початку снігопадів, хвалиться прес–служба КМДА. До прибирання вулиць було залучено 6800 двірників. Вочевидь, цього замало.

15 тис. платників

ПДВ зареєстровано в Києві у 2012 році. Як звітує ДПС столиці, це — більш ніж удвічі більше, ніж позаторік. Держбюджет–2013 має отримати 154,576 млрд.гривень від сплати українцями ПДВ.

720 осіб

працюють у новому складі Кабінету Міністрів України. Це на 70 більше, ніж у штатному розкладі попереднього уряду. Збільшення штатних одиниць спричинене створенням апарату радників та інших посад при трьох віце–прем’єр–міністрах.

600 учасників

зберуться 15 січня на фестивалі Маланок у Чернівцях. «Маланка–фест» проходить тут утретє. Найкращі маланкарі отримають 50, 30 та 20 тис.гривень, обіцяє голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв.

496 осіб

у світі загинули минулоріч в авіакатастрофах, підрахували експерти німецького Центру дослідження авіакатастроф. У 2011–му такий мартиролог нараховував 498 жертв.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>