«Я доскіпливий — мені мало що подобається»

«Я доскіпливий — мені мало що подобається»

Рік, що минає, змусив Андрія Білоуса ще раз пересвідчитися у беззаперечності деяких відомих істин. По­перше, «ніколи не кажи «ніколи» — це універсальний девіз, про який варто пам’ятати завжди. По­друге, парадокси в нашому житті таки трапляються. Колись випускник акторського курсу Андрій Білоус прийшов до Молодого театру влаштовуватися на роботу. Але художній керівник Станіслав Мойсеєв йому відмовив. Тодішні емоції Білоуса зрозумілі — цей театр на Прорізній він, що називається, обходив десятою дорогою. Коли ж цього літа Станіслава Мойсеєва делегували керувати Національним театром імені Франка, виконувачем обов’язки керівника Молодого театру призначили... Андрія Білоуса. Одному з найактивніших українських режисерів — Білоус ставив вистави у Театрі драми і комедії, «Сузір’ї», Новому театрі на Печерську та багатьох інших — довелося познайомитися з особливостями театрального механізму, опанувати адміністративні функції і зрозуміти, чим «дихає» цей театр, що є одним із найпопулярніших у столиці. І хоча ця адаптація ще не завершилася, сьогодні Білоус уже знаходить час і для творчих планів. У Театрі драми і комедії запланована прем’єра його постановки за Аристофаном «Чого хочуть жінки?», що стосується Молодого театру — то й тут у нього вже визріло кілька ідей...

Врятуймо поета

Врятуймо поета

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Один iз найяскравіших сучасних українських поетів — Павло Вольвач — бореться з важкою хворобою і потребує негайної допомоги. Нещодавно Павлові видалили пухлину і виявили рідкісну саркому, пише у своєму блозі член Національної спілки письменників Сергій Пантюк. Попри страшну назву хвороби, Павло Вольвач має шанс на одужання. Саме тому, каже Пантюк, друзі, за його згодою, вирішили оприлюднити банківський рахунок Павла і звернутися до всіх небайдужих по допомогу, адже на хворого чекає низка недешевих медичних дослі­джень, аналізів, консультацій.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Михайло Поплавський: «Діти об’єднають Україну»

Михайло Поплавський: «Діти об’єднають Україну»

У Національному Палаці мистецтв «Україна» відбулося грандіозне шоу учасників Всеукраїнського дитячого телевізійного вокально–хореографічного конкурсу «Крок до зірок». Глядачі побачили чудову новорічну казку. Талановиті діти з усіх куточків України — великих міст та маленьких сіл — творили на головній сцені дива, які зворушували і дітей, і дорослих.

«Крок до зірок» є спільним проектом Міжнародного благодійного фонду «Обдаровані діти України», Київського національного університету культури і мистецтв та Першого національного телеканалу. Меценатом, генеральним продюсером та режисером–постановником конкурсу ось уже 15 років(!) є Михайло Поплавський.

Всі статті рубрики