Музичному ринку потрібна «маленька революція»

Музичному ринку потрібна «маленька революція»

Тоді як усі б’ють на сполох, що в Україні занепадає книжковий ринок, ніхто не міг би подумати, що те саме відбувається і з ринком музичним. Адже на телебаченні — безліч музичних шоу, всі розшукують великі й маленькі таланти; радіостанції, на відміну від книгарень, не банкрутують, а музиканти продовжують давати концерти і записувати хіти. Але як тільки всі ці блискітки відкидаєш, картинка різко змінюється. За словами директора компанії COMP Music Олега Долинського, із кожним роком ситуація погіршується. І рiч не лише у піратстві. Змінювати ставлення до музичного продукту потрібно і виконавцям, і слухачам, і владі, яка поки що не лише не підтримує, а й перешкоджає розвитку української музики.

«Вокал — це лише вершина айсберга»

«Вокал — це лише вершина айсберга»

Позавчора інтрига щодо того, хто представлятиме Україну на пісенному «Євробаченні–2013» у Швеції, дісталася логічного фіналу. Нашою людиною у Мальме буде Злата Огнєвич. Українська красуня східної зовнішності, уродженка Мурманська, яка багато років мешкала у Криму, виборола це право на відбірковому конкурсі, обійшовши 18 інших претендентів. (Спочатку їх було 19, але в останній момент дует Оксани Пекун та Максима Новицького від участі у цьому змаганні відмовився). Добра половина з представлених у фінальному списку учасників належать до тих, кого називають «широковідомими у вузьких колах» (співучість — одна з найсталіших ознак нашої нації, а тому мрії про сцену, мабуть, у нас із моди не вийдуть ніколи). З цієї і не лише причини більшість із тих, хто познайомився із цим списком ще до початку пісенного марафону, що проходив у неділю у прямому ефірі Першого Національного, його беззаперечним лідером назвав би Марію Яремчук. Але фаворитка «Голосу країни» посіла лише п’яте місце. До трійки ж лідерів увійшли Злата Огнєвич (40 балів), Даша Медова (37 балів) та Едуард Романюта (33 бали).

З поверненням?

З поверненням?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У Донецьку, в обласній бібліотеці ім. Крупської, наприкінці минулого тижня відбулося довгоочікуване відкриття літературного музею Василя Стуса. Та за цією начебто позитивною подією не вдалося приховати гіркоту, що накопичилася протягом довгої сумної історії «повернення додому» музею Стуса.

До роботи, до цеху!

До роботи, до цеху!

В останні дні 2012 року засновник театру «Дах» та президент мистецького фестивалю Гоголь–fest Владислав Троїцький не підбиває підсумки, а з головою пірнає у рік наступний. На зустрічі з журналістами режисер розповів, що невизначеності з Гоголь–фестом уже не буде: фестиваль–2013 відбудеться: з 13 по 22 вересня митці, музиканти та театрали зберуться під одним дахом, аби знову «запалити голову Гоголя» та поділитися прекрасним з усіма бажаючими.

Всі статті рубрики